23948sdkhjf

Rådgiver om HusCompagniet-aktie: Bliver holdt kunstigt oppe

Hvis man havde troet, at HusCompagniets aktie ville skyde afsted med raketfart efter børsnoteringen i midten af sidste måned, må man være slemt skuffet i dag.

Aktiekursen har ligget meget stabilt omkring startkursen på 117, og det skyldes ikke mindst støtteopkøb fra Danske Bank, der er såkaldt stabiliseringsagent for virksomheden.

I sidste uge meddelte HusCompagniet i en børsmeddelelse, at Danske Bank havde købt 650.000 aktier til en samlet værdi på omkring 80 mio. kr. Nordea har ligeledes været inde over med støtteopkøb af aktien for at holde den omkring det niveau, hvor den startede.

Men efter en måneds stabiliseringsperiode er den slags ikke længere muligt, og derefter kan man forvente, at aktien vil falde, siger investor og aktierådgiver i Formue- og Investeringsrådgivning Lars Jørgen Rasmussen til Børsen.

- Den vil sive. Man har set det før, hvor interessen ved børsintroduktioner ikke har været så stor, og når så støtteopkøbet er overstået, vil aktien sive. Det er jo et tegn på, at den kunstigt bliver holdt oppe, siger han til avisen.

Lars Jørgen Rasmussen mener, den let faldende aktiepris - HusCompagniet sluttede seneste handelsdag i kurs 115,4 - skyldes, at investorerne har luret, at emissionen i bund og grund er kapitalfonden EQT's måde at komme ud af sit ejerskab over typehusfirmaet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094