23948sdkhjf

Forsknings- og uddannelsescenter i hænderne på Hoffmann

Totalentreprenøren Hoffmann har taget hul på byggeriet af det nye uddannelses- og forskningscenter i Kalundborg, Biomanufacturing Project House (BPH), hvor professionshøjskolen Absalon vil stå for driften.

Første spadestik blev taget den 3. december sammen med AP Ejendomme, Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon, skriver AP Pension i en pressemeddelelse. 

BPH skal huse studerende, der gennemfører kandidatprojekter i samarbejde mellem industrien i Kalundborg og landets universiteter. Bygningen, der bliver på 1.535 kvm fordelt på to plan, forventes færdig i slutningen af 2021, og de første studerende begynder i starten af 2022. 

– Kodeordet for bygningen er bæredygtighed, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at der bliver bygget med træ i de bærende konstruktioner, så vi kan nedbringe CO2-udledningen, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen. 

Arkitekturen skal undersøttte målet

Parterne bag projektet har en ambition om, at Biotekbyen Kalundborg i 2030 vil være et internationalt førende knudepunkt for uddannelse, forskning og innovation inden for bioteknologisk produktion og processer. 

Fra BPH vil studerende fra danske og internationale universiteter udføre anvendt forskning inden for bioproduktion, cirkulær produktion, industri 4.0 og relaterede områder i samarbejde med lokale industriaktører. 

– Husets arkitektur og funktioner understøtter netop dette og er udviklet i tæt samarbejde mellem repræsentanter fra henholdsvis AP Pension, Novo Nordisk Fonden, Absalon, industrien i Kalundborg, landets universiteter samt en række studerende, siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125