23948sdkhjf

Økonomien skrider under næste fase af Nordsjællands supersygehus

Økonomien skrider under næste fase af Nordsjællands supersygehus

Byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland kan ikke gennemføres uden yderligere tilpasninger. Det skriver SN.dk med henvisning til formanden for Regin Hovedstadens politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland, Per Tærsbøl, samt den uafhængige kontrolfunktion »Det Tredje Øje« (DTØ).

Projektet har ganske enkelt ikke længere et tilstrækkeligt økonomiske reserveniveau, lyder det. 

– Det ser ud til, at vi kan gennemføre første etape efter budgettet, men vi har om ganske kort tid resultatet af udbuddet af fase 2 og 3, som er alt omkring facader, servicebyen og alle indvendige arbejder. Og her er jeg helt overbevist om, at priserne ikke rammer budgettet, siger Per Tærsbøl ifølge SN.dk i forbindelse med seneste møde i Følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

Fin fremdrift og plads til produktionskøkken

En status på byggeriets fase 1, der omfatter jordarbejder og råhus, ved senste møde i Følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland viser, at der fortsat er tilfredsstillende fremdrift i udførelsen af byggeriet. Arbejdet med støbning af bundpladen og kældervægge i hovedbygningen er fortsat i gang. 

Nyt Hospital Nordsjælland 

Ca. 2,4 mia. kr. i udbudssum for entreprenøropgaven 

Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden 

Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter 

118.000 kvm 

+310.000 borgere i optageområdet 

+500.000 ambulante behandlinger om året 

70.000 akutte indlæggelser om året 

570 ensengsstuer

Der er indgået aftale om anlægsarbejde og bundplade til servicebyen, som placeres nord for hovedbygningen. Disser arbejder ventes udføret i forlængelse af anlægsarbejderne for hovedbygningen. I den forbindelse laves der også en delvis forberedelse til en eventuel udvidelse af servicebyen, så den kan indeholde et produktionskøkken.

Åbner for billigere byggematerialer

Tidligere er der skåret 90 sengepladser og en række ambulatorier fra hospitalsplanerne. Førstnævnte afviser Per Tærsbøl at reducere, men han åbner for at reducere i ambulatorierum eller vælge byggematerialer til en lavere prise.  

Størrelsen på byggeriet er reduceret noget, siden Regionsrådet i 2010 ansøgte regeringen om midler til at bygge det nordsjællandske hospital på cirka 160.000 kvm. Regeringen sagde god for et byggeri på 136.000 kvm. Siden da er byggeriet skrumpet yderligere til nu 118.000 kvm.

Hvor den oprindelige tidsplan lød på et færdigt hospital i 2020, hedder den endelige aflevering i dag december 2023 med en fælles periode for kvalitetssikring med videre indtil sommeren 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093