23948sdkhjf

35 passivhuse i Ballerup

Ballerup almennyttige Boligselskab har netop fejret rejsegilde på de første boliger, som boligselskabet har bygget siden 1997; 35 passivhuse på Søftoften.
Fremtidens boliger bliver klimavenlige passivhuse, spår eksperter. Ballerup almennyttige Boligselskab har nu holdt rejsegilde for det andet byggeri af den slags i Danmark.

Hvis man skal tro ingeniører og arkitekter på projektet, havde Ballerups borgmester, Ove Dalsgaard, ret da han ved rejsegildet kaldte de 35 passivboliger for noget helt specielt.

- Indtil videre er der kun ét andet certificeret passivhus i Danmark, men jeg tror, at passivhusene bliver det helt store i fremtidens kamp for at nedbringe vores CO2-udslip og nå EU-målsætningen med en reduktion på 20 procent i 2020. På den måde kan man sige, at Søtoften er ti år forud for sin tid, sagde Lars Ørtoft, der er rådgivende ingeniør på projektet, ifølge dabbolig.dk.

- Det er en historisk dag for Ballerup almennyttige Boligselskab. Ikke kun fordi det er de første boliger, som vi har bygget siden 1997, men også fordi det er passivhuse, sagde formand for Ballerup almennyttige Boligselskab, Jonna Carlsson i sin tale til de omkring 100 mennesker, der var mødt op til taler og pølser på byggepladsen på trods af en sibirisk kulde uden for teltet.

Kæde- og rækkehuse
Boligerne er fordelt på to parceller – den ene med rækkehuse og den anden med kædehuse.

Rækkehusene er i to etager, som er forbundet med et dobbelthøjt rum, der får lys fra et stort ovenlys. Ovenlyset og glaspartierne giver velbelyste, indbydende rum med god udsigt til det omkringliggende landskab. Kædehusene består af enetages boliger, der ligger i en vifteform og åbner op mod syd og udsigten ned til søen.

Kædehusene er centreret omkring et stort, lyst opholdsrum, hvorfra der er direkte adgang ud i det grønne. Begge bebyggelser opføres med gule teglsten, som giver et karakterfuldt og gedigent udtryk.

Domus står som totalrådgiver og arkitekt for de energirigtige boliger, mens ingeniør er Lars Ørtoft rådgivende ingeniør & Oluf Jørgensen. Ifølge Domus Arkitekters hjemmeside er anlægssummen på 42 mio. kroner og bygningernes bruttoareal 3.800 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.284