23948sdkhjf

Nyskabende plan for Esbjergs Tovværks- og Idrætsparkområde

Tovværks- og Idrætsparkområdets placering som centrum for aktiv fritid, idræt, sport, uddannelse, ungdomsboliger, vandrerhjem m.v. skal udnyttes langt bedre fremover.
Potentialet er stort. Og med det for øje har Esbjerg Byrådet den 6. februar 2012 vedtaget at sende oplægget til en ny dynamisk Masterplan for Tovværks- og Idrætspark-området i Esbjerg i offentlig høring.

Som centrum for aktiv fritid, idræt, sport, uddannelse, ungdomsboliger, vandrerhjem m.v. har Tovværks- og Idrætsparkområdet en særlig gunstig placering i Esbjerg. Denne centrale placering foreslås langt bedre udnyttet fremover. Og en samlet plan for området skal fremme muligheden for at skabe et sammenhængende centrum med fokus på aktiv fritid og uddannelse m.v.

- Esbjerg Kommune har i et stykke tid ønsket at få sat gang i udviklingen og renoveringen af Tovværks- og Idrætsparkområdet. Derfor tog vi i første omgang initiativ til udarbejdelsen af en Masterplan. Visse dele af Masterplanen er allerede under gennemførelse - både i den sydlige del med Rybners udbygningsplaner og i den nordlige del med renovering af Stadionhallen. Helhedstankegangen i planen sikrer en innovativ vision som vil fremtidssikre området. Fra byrådets side håber vi med Masterplanen at få skabt et virkeligt attraktivt og interessant område for alle borgere og brugere, siger Borgmester i Esbjerg Kommune Johnny Søtrup.

Binder faciliteter tættere sammen
Planen lægger op til udbygninger, renoveringer og mange flere muligheder for positive sammenspil og synergier mellem de mange nuværende og kommende aktiviteter i området. Ønskerne til området går blandt andet på at binde de forskellige faciliteter mere aktivt og spændende sammen med alle de tilgrænsende byområder, universitetsområdet, den planlagte Esbjerg Strand m.v.

Som et samlende sted bliver der i midten af området på sigt anlagt en fornyet grøn attraktiv Tovværkspark med mange udeaktivitets-muligheder. Gennem hele området kunne eksisterende stiforbindelser samles til et netværk af forskellige typer motionsstier, som fremadrettet kunne blive til byens ”motions-motorvej”. Der er også mulighed for flere parkeringspladser.

- Masterplanen er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem interessenterne i området, Kultur & Fritidsforvaltningen, samt Teknik & Miljøforvaltningen og indeholder derfor realistiske delprojekter. Når Masterplanen skal gennemføres, er det op til de nuværende og kommende interessenter at forene kræfterne i at få løftet de attraktive muligheder i området til gavn for alle, siger plan- & Miljøudvalgsformanden John Snedker.

Alle borgere med interesse for området inviteres til at give deres besyv med fra den 15. februar 2012 og frem til den 11. april
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093