23948sdkhjf

Ny kirke til 38 millioner i Højvangen

Skanderborg Sogns Menighedsråd ønsker at opføre en ny kirke i Højvangen. Kirkeministeriet er ansøgt om godkendelse til projektet, der anslås at koste 38 millioner.
I bestræbelserne på at få opført en kirke i Højvangen har Skanderborg Sogns Menighedsråd ansøgt Kirkeministeriet om godkendelse af planerne.

Planen omfatter skitser til en kirke på 625 m² på en 17.000 m² stor grund ved Mallingvej. Det skulle give plads til 300-350 kirkegængere. Indeholdt i ansøgningen er også planer om et våbenhus og pulpitur. Det skriver stiften.dk.

Usikker udformning
Skitser til den nye kirke er udarbejdet af arkitektfirmaet Birch & Svenning. Firmaet stod også for tegningerne til kirkecentret i Højvangen, der blev indviet i december 2010. Og kirkens skitserede stil med gule mursten og zinktag ligger da også tæt på kirkecentrets udtryk og udseende.

Projektet løber ifølge ansøgningen op i 38 mio. kroner. Og allerede nu er der givet tilladelse til at spare en million op til projektet årligt. Kommer en godkendelse i hus sætter ansøgningen byggetidspunktet til omkring 2020.

- Men det er slet ikke sikkert, at det bliver til noget. Jeg vil nærmest sige - det er sikkert, at kirken ikke kommer til at se ud som beskrevet. Vi har bare været nødt til at beskrive den for at fremme ansøgningen og for at kunne lave beregning på, hvad den koster. Om ti år, når det er aktuelt, er det jo et helt andet menighedsråd, der skal tage beslutning, siger næstformand i menighedsrådet, Irma Andersen til stiften.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11