23948sdkhjf

Assens bremser udbud på kulturbyggeri

Vinderen af arkitektkonkurrencen om Assens nye multitek, et bibliotek og kulturelt mødested i byens gamle rådhus samt en ny havneplads ved bygningen, skulle have være udpeget i efteråret. Sådan er det dog ikke gået, og forklaringen skal findes i økonomien. 

Det skriver Fyens Stiftstidende på baggrund af en aktindsigt.

De tre udvalgte holder er:

- Cobe med Orbicon|WSP som underleverandør. 

- Jaja Architects med Bogl og Skanding som underleverandører. 

- We Architecture med Bymunch By- og Landskabsdesign, Regnestuen Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og Inn tegn & byg som underleverandører.

I sommers blev tre arkitekthold med henholdsvis Cobe, Jaja Architects og We Architecture i spidsen udvalgt til at udforme bud på et nye knudepunkt i Assens med multitek og ny havneplads

Projektforslaget fra We Architecture og ByMunch fik ifølge Fyens Stiftstidende flest point af , bedømmelsesudvalget. Problemet er bare, det – ligesom de øvrige forslag – ikke holder sig inden for budgettet på cirka 20 mio. kr. 

Udbuddet er derfor blevet annulleret, og kommunens folk arbejder på at tilpasse projektet, fortæller Martin Albertsen, direktør for By, Land og Kultur i Assens Kommune, til Fyens Stiftstidende. 

– Så vi kan finde en vej frem, så vi kan komme videre uden at skulle lave en ny konkurrence eller et nyt udbud, siger han til avisen

Økonomisk er projektets ramme 18,25 mio. kr., og Martin Albertsen har tidligere udtalt, at tilbudspriserne var cirka 1,5 mio. kr. for dyre. 

Mere om Assens Multitek

Det nye knudepunkt i Assens med multitek og ny havneplads skal inspirere til socialt samvær og aktiviteter for både borgere og turister. Der skal være en tydelig arkitektonisk og funktionel sammenhæng mellem havnepladsen og multiteket. Havnepladsen skal forbedre forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende og oplevelsesrige havnemiljø. 

Multiteket skal være et moderne bibliotek og kulturelt mødested, hvor de klassiske biblioteksaktiviteter tænkes sammen med andre aktiviteter inden for læring, kunst og kultur. 

Projektet i Assens er en del af Realdanias kampagne ”Hovedbyer på forkant”, som skal understøtte nyt liv i bymidterne rundt om i landet. 

Økonomisk har Assens Kommune stillet 10 mio. kr. til rådighed, og Realdania har givet tilsagn om et tilsvarende beløb. En fondsafgift på 1,75 mio. kr. betyder dog, at budgettet er på 18,25 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093