23948sdkhjf

Skole skal ombygges til natur- og sundhedshus

Med en ombygning skal den gamle skole i Vester Hæsinge være centrum for aktiviteter og sundhed, blandt andet i samarbejde med lokale fødevareproducenter.
X-Huset, borgerforeningen i Vester Hæsinge, er nu klar med planer for et Natur- og Sundhedshus i byen.

Den centrale del af de gamle, men solide skolebygninger i Vester Hæsinge, skal omdannes til et Natur- og Sundhedshus, som kan anvendes til forskellige arrangementer, hvor den omgivende natur inddrages og sundhed indgår som “rød tråd” i arrangementet. Det skriver X-huset i en pressemeddelelse.

Udviklingsgruppen i Vester Hæsinge og formand for X-huset, Jørgen Brink, har nu præsenteret planerne for Realdania i København, hvor man nu ser nærmere på projektet med henblik på at bevilge midler til den første del af projektet.

Inspiration til anvendelse af bygninger
I første fase af projektet omdannes den tidligere skoles indgangsparti, således der åbnes op ud i mod hovedgaden, Birkevej og etableres en lettere og lysere indgang. Skolens tidligere lærerværelse rives ned og tilbage står en central del med ny café, scene, boldhal, multirum, moderne storkøkken og i sidste fase gode overnatningsmuligheder.

Ambitionerne med planerne er blandt andet at skaber rammerne for noget nyt og vil gerne gå foran - også til inspiration for andre landsbyer i resten af landet, hvor man tænker “hvad pokker skal vi bruge 100 kvm. skole til”.

De første skitser til det nye Natur- og Sundhedshus i Vester Hæsinge er udarbejdet i samarbejde med Johannesen Architects i Odense og giver desuden mulighed for sundhedskurser, overnatning, gourmetarrangementer mv.

Bæredygtighed og lavenergiforbrug vil indgå i ombygning af skolen. Aktiviteterne udvikles i et samarbejde mellem X- Huset, producenter af fødevarer i lokalområdet og idrætsforeninger på Sydfyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094