23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder eftertragtet museums-projekt i USA

Bjarke Ingels Group er med på det team, som netop er udpeget som vinder af en inviteret konkurrence om Kimball Art Center i Park City, Utah.
Kimball Art Center, som blandt andet lægger hus til den årlige Sundance Film Festival, inviterede sidste år 18 internationale tegnestuer til at deltage i en arkitektkonkurrence.

Konkurrencen har omhandlet en ny museumsbygning til den anerkendte kunstinstitution samt en omfattende indvendig renovering af det nuværende center.

Vinderprojektet blev offentliggjort i Wall Street Journal og blev udvalgt af en officiel jury samt besøgende af kunstmuseet og den nylig afholdte filmfestival. Byggeriet forventes påbegyndt i januar 2013 med afslutning i 2015.

Inspiration fra gamle miner og jernbaner
BIG’s vindende forslag henter inspiration i Park Citys aktuelle byudvikling, projektets unikke beliggenhed, samt byens historie som tidligere mineby. Bygningen styrker bylivet, markerer indgangen til byen og skaber et nyt vartegn for Park City. Facaden er konstrueret af massive træelementer som reference til byens historiske minedrift.

- Park City og Kimball Art Centers rå charme er forankret i en tradition, hvor postindustrielle strukturer omdannes til at huse kultur- og fritidsliv. Med vores forslag søger vi at fortsætte denne tradition ved at anvende byggeteknikken fra gamle miner og jernbaneelementer som et udgangspunkt for designet af det nye museum, forklarer Bjarke Ingels, grundlægger af BIG.

Bygningens snoede facade omslutter en indvendig spiraltrappe, som fører besøgende fra gadeplan op til en tagterrasse. Området mellem den nye galleribygning og det eksisterende Kimball Art Center vil huse en restaurant, der smelter sammen med en skulpturhave på taget af den nuværende bygning.

Den eksisterende bygning vil efter ombygning prioritere læring og udstillingsfaciliteter, som skal komplementere funktionerne i den nye galleribygning.


BIG’s forslag er udviklet i samarbejde med Architectural Nexus, Dunn Associates, Van Boerum & Frank Associates, Envision Engineering samt Big D Construction.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109