23948sdkhjf

Entreprenører fra Farum og Holbæk vil bygge svømmehal i Næstved

Fristen for at byde ind på Næstveds nye svømmehal er slut, og to totalentreprisehold er sluppet igennem prækvalifikations-nåleøjet på det 222 mio. kr. projekt. Det skriver SN.dk.

G.V.L. Entreprise, der har base i Farum, står sammen med Rubow Arkitekter, D+O Tegnestuen, OBH Rådgivende Ingeniører samt Teknologisk institut bag det ene bud.

I spidsen for hold nummer to står Morten C. Henriksen A/S fra Holbæk. Gruppen tæller desuden GPP Arkitekter, ISC Rådgivende Ingeniører, Lytt urban & landscape Architecture samt Jysk Svømmebadsteknisk.

Der vil blive bygget fire forskellige bassiner, og det samlede vandareal vil blive på næsten 1500 kvm. Det vil give plads til op mod 630 besøgende på en gang - og sammenlagt 300.000 besøgende om året. Hele anlægget vil blive bygget handicapvenligt både i forhold til indgang, omklædning og adgangen til bassinerne.

Forhandlinger i foråret for underskrift i forsommeren 

Nu har de to prækvalificerede hold frem til den 26. januar til at udarbejde de endelige bud på den nye svømmehal. 

I foråret ventes der er pågå forhandlinger, så parterne kan sætte deres underskrifter på en kontrakt senest den 1. juni. 

Efter planen skal Næstveds nye svømmehal være klar til brug i sensommeren eller efteråret 2024.

Slidte og utidssvarende 

Næstved Kommune har tidligere meldt ud, at ambitionen for byggeriet er et fremtidens bade- og svømmeanlæg med bred funktionalitet, høj fleksibilitet og et gennemført univers af muligheder og oplevelser.  

Rambøll og Creo Arkitekter skal varetage bygherrerådgivning på det nye svømmehal – førstnævnte er er hovedrådgiver på projektet.  

Kommunen har valgt at bygge de nye svømmefaciliteter, da de eksisterende svømmehaller på grund af alder og stand kræver stadig større vedligeholdelse og renoveringer. Faciliteterne lever heller ikke op til kravene til moderne svømmehaller eller brugernes ønske om mere og andet end de traditionelle svømmehaller. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.739