23948sdkhjf

Dansk Boligbyg vinder stor renovering i Odense

Civicas afdeling Stjernegården i Odense står foran en større renovering og ombygning, og nu er hovedentreprenøren fundet. Den almene boligorganisation har netop skrevet kontrakt på helhedsplanen med Dansk Boligbyg. 

– Nu er der sat underskrifter på en spændende renovering, der har været ganske længe undervejs, siger Jens Pilholm, direktør i Civica, i en pressemeddelelse. 

Stjernegården er en markant almen boligafdeling i Odense med særlige bygningsmæssige strukturer og arkitektoniske detaljer, som trækker tråde tilbage til begyndelsen af 1950’erne. Boligafdelingen med i alt 109 boliger trænger til modernisering; boligerne er utidssvarende, rummene små og der mangler dagslys indendøre. 

– Stjernegården er et næsten ikonisk boligområde, der i sin tid blev bygget med alle moderne faciliteter i Odenses udkant. Mange har boet her og boligafdelingen bliver med renoveringen ført up to date, hvor mennesker skaber deres hjem, og sætte deres tydelige præg på fællesskabet og hele området, siger Jens Pilholm. 

Færre boliger, tilgænglighed og husleje i niveau

Det samlede antal boliger bliver reduceret fra 109 til 95. Processen indebærer blandt andet, at 28 boliger kun renoveres let, huslejen kan holdes nogenlunde på det nuværende niveau, fortæller direktøren også. 

I 36 boliger renoveres med fokus på tilgængelighed og med adgang via elevator. Et antal boliger sammenlægges med henblik på at skabe større rum. Der installeres nyt el, moderne køkkener og badeværelser – og selvfølgelig ventilation af hensyn til indeklimaet. 

Planen er at beboerne løbende vil flytte ind i den nyrenoverede boligafdeling fra august 2021. Renoveringen af Stjernegården vil stå helt færdig i april 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094