23948sdkhjf

Ingen udskydelse af hal-byggeri

Den 15 millioner dyre udvidelse af Søby-Højslev Hallerne bliver sat i gang i år som planlagt. Hallerne selv ønsker arbejdet påbegyndt i april.
Den store udvikling, der har været i området ved Søby-Højslev Hallerne og det deraf øgede pres på idrætsfaciliteterne, betyder, at man ikke har kunne opfylde alle brugeres ønske om haltid. Samtidig har øget befolkningstilvækst medført en stigning i efterspørgslen efter muligheden for at kunne dyrke andre aktiviteter end de traditionelle.

Skive Byråd har tidligere bevilliget ni af de 15 mio. kroner, som en udvidelse af Søby-Højslev Hallerne vil koste. Således skal det første bidrag på fire mio. kroner falde i år og de resterende fem mio. kroner i 2013.

Økonomiudvalget i Skive har dog nu anbefalet, at investeringerne for i år udskydes til 2013. Dermed kan man opnå større statslig medfinansiering af borgernære faciliteter i 2014. Det skriver skivefolkeblad.dk

Udskyde håndværkernes betaling
Halbestyrelsen har selv ønsket en udvidelse af den eksisterende hal frem for, at bygge yderligere en idrætshal. Tilbygningen skal omfatte en række rum, så der tages højde for den fremtidige efterspørgsel efter alternative idrætsaktiviteter, som foreningsfitness, gymnastik, dans, hockey osv.

I Søby-Højslev Hallernes bestyrelse ønsker man således arbejdet sat i gang allerede til april, så udvidelsen kan stå færdig inden nytår.

En potentiel løsning vil derfor være, at håndværkerne, som står for haludvidelsen først betales til næste år. Det vil kræve en ekstra bevilling, da det vil være forbundet med renter på betalingen. Denne løsning modtages med kritik fra Poul Erik Christensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid:

- Folkene fra Søby-Højslev Hallerne havde forberedt sig godt til mødet i år. Hvis håndværkere skal være med til at finansiere byggeriet i år, skal de have renter for at vente på deres penge til næste år. Flemming Eskildsen (borgmester red.) må finde ud af, om han kan skaffe en ekstra bevilling til at betale de renter, det vil koste at vente med at give det lovede bidrag i år til næste år, eller om han kan finde nogle andre investeringer, som kan skubbes, så Skive Kommune ikke går glip af tilskud til investeringer i borgernære anlæg fra staten, siger Poul Erik Christensen til skivefolkeblad.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078