23948sdkhjf

Hoffmann skal bygge for 500 millioner ved jysk supersygehus

Region Midtjylland bygger nyt hospitalsapotek og hospitalsvaskeri ved Aarhus Universitetshospital, DNU, og det bliver et hold med entreprenørkoncernen Hoffmann i spidsen, der skal bygge det lige under 500 mio. kr. store byggeri. Det har regionsrådet i Region Midtjylland besluttet, skriver regionen i en pressemeddelelse. 

Rådet besluttede også, at hospitalsapotek og vaskeri bliver betragtet som ét samlet byggeprojekt. Opgaven udføres i totalentreprise og skal stå færdigt i 2022.

Helt præcis er prisen beregnet til i alt 499.901 mio. kr., og Hoffmann skal styre byggerierne i mål i samarbejde med Kjaer & Richter, Nordic – Office of Architecture, Spangenberg & Madsen og Vita ingeniører. 

Otte ville bygge

- Jeg vil gerne takke de virksomheder, der har lagt stor energi og professionalisme i udbudsprocessen. Det er klart, at det er mest spændende at være det firma, der ender med at vinde, men alle har bidraget til, at vi har nået målet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen. 

I marts 2020 blev det samlede projekt udbudt i en totalentreprise med forhandling. Otte tilbudsgivere ansøgte, og fire blev prækvalificeret til opgaven. 

Efter prækvalificering og to forhandlingsrunder besluttede regionsrådet at tildele Hoffmann-holdet opgaven, med den begrundelse, at det samlet set har afgivet det bedste bud. I udbudskriterierne vægtede kvalitet 50 pct., kompetencer 30 pct, og prisen 20 pct. 

To huse – ét byggeri

Byggeriet, som nu skal realiseres på de sidste ledige byggefelter ved forsyningsbyen på Aarhus Universitetshospital i Skejby, bliver et sammenbygget fællesregionalt hospitalsapotek og vaskeri. 

Hospitalsapoteket på cirka 8.200 kvm bliver fire etager højt plus kælder, mens vaskeriet på cirka 8.700 kvm bliver tre etager højt plus kælder. De to bygninger bliver bundet sammen med Aarhus Universitetshospital af en forbindelsesgang. 

Regionsrådet har tidligere afsat en pulje på 20 mio. kr. til Kvalitetsforbedringer i forbindelse med byggeriet. De penge indgår i byggesummen, hvor de målrettet skal bruges til at løfte for eksempel arbejdsmiljø med mere dagslys, øge forsyningssikkerheden med dobbelt elforsyning og støtte grøn tænkning med eksempelvis ladestandere til elbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125