23948sdkhjf

Uautoriseret arbejde skal stoppes hos forbrugerne

Information målrettet forbrugerne på nettet og i byggemarkeder er blandt de tiltag, som er på tegnebrættet til den kommende kampagne, der skal bremse uautoriseret arbejde.
En rundspørge foretaget af Tekniq viste sidste år, at 65 % af el og vvs-installatørerne indenfor det seneste år har haft opgaver, hvor de måtte udbedre skader efter en uautoriseret installatør. I samme undersøgelse svarede 73 % af installatørerne desuden, at de har oplevet en stigning i brugen af uautoriserede håndværkere i løbet af de seneste to år.

På baggrund af stigningen i brugen af uautoriserede håndværkere er Sikkerhedsstyrelsen gået sammen med blandt andet Tekniq, DS Håndværk og Industri , Dansk Byggeri, Dansk Byggeri Kloak og Danske Kloakmestre om en indsats, der skal dæmme op for problemet.

Første skridt blev taget på et møde den 18. januar i år. Her blev en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de forskellige organisationer enige om at iværksætte en kampagne, som skal udbrede kendskab til autorisationsreglerne og gøre lovgivningen mere forståelig for forbrugerne.

Læs mere om: Fælles kampagne imod uautoriseret håndværk .

Information via net og salgssteder
Næste skridt i processen er et møde den 28. februar. Her vil partnere blandt andet se på, hvordan man kan følge de sager om uautoriseret arbejde, som meldes til Sikkerhedsstyrelsen. Det skriver installator.dk.

Ligeledes skal Sikkerhedsstyrelsen præsentere et konkret bud på en borgrugerrettet kampagne. Den konkrete udformning er derfor ikke kendt. Men Johnny Bendsen, DS’ repræsentant i arbejdsgruppen, oplyser til installator.dk, at en hjemmeside med et overblik over hvilke håndværkere, der lever op til autorisationskravene er blandt forslagene. Desuden arbejder man med mere information i byggemarkeder, hvor der sælges materiale, som skal installeres af en autoriseret håndværker.

- Vi kan ikke forbyde byggemarkederne noget, men vi ser gerne, at de oplyser om, at det kræver autorisation at bruge en hel del af de stumper, de sælger, siger Johnny Bendsen til installator.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08