23948sdkhjf

Udviste arbejdere kan være ofre for menneskehandel

18 udviste albanere kan have været ofre for menneskehandel, da de tog arbejde på en byggeplads i Humlebæk

Nordsjællands Politi mistænker nu, at 18 albanere, som sidst i november blev anholdt på en byggeplads i Humlebæk, hvor der opføres en række boliger, har været udsat for menneskehandel. Det skriver TV2 Lorry.

Sagen tog sit udspring, da Arbejdstilsynet og Nordsjællands Politi 24. november troppede op på byggepladsen og kunne konstatere, at de albanske arbejdere hverken havde gyldig arbejds- eller opholdstilladelse.

Albanerne fik alle en bøde på 3.000 kr., blev placeret i arresthuse og er nu sendt ud af Danmark. Efterforskningen har vist, at de alle var på kontrakt med et kroatisk firma, som var blevet hyret ind som underentreprenør i Humlebæk, men som først var blevet oprettet, da mændene kom til Danmark. Det var selvom albanerne selv var overbeviste om, at de var ansat i et albansk selskab.

De havde desuden alle betalt penge til et firma i Albanien for at få lov at arbejde på byggepladsen i Danmark, og det - sammen med andre omstændigheder - har fået politiet til at mistænke, at albanerne har været udsat for menneskehandel, skriver TV2 Lorry.

I forbindelse med efterforskningen er to danske entreprenører, som har stået for arbejdet på byggepladsen i Humlebæk, blevet sigtet for at overtræde udlændingeloven. De er dog ikke sigtet for at have bistået i menneskehandel, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078