23948sdkhjf

Langeskov-virksomheder støtter børnehavebyggeri

Politisk debat om størrelsen og krav til en ny, stor børneinstitution i Langeskov får fem lokale virksomheder til at kræve byggeriet sat i gang hurtigst muligt.
Etableringen af en ny, stor daginstitution i Langeskov er et stridspunkt blandt politikerne i Kerteminde.

Debatten handler om, at der afhængigt af hvilket bygningsreglement, der vælges som grundlag for byggeriet af den nye daginstitution, er forskellige anlægsbudgetter i spil.

Der er udarbejdet fire forskellige budgetter, der repræsenterer forskellige energiklasser og arkitektoniske ambitioner. Beregninger viser, at det vil koste ca. 50 mio. kroner at bygge efter BR 2020 og med 10 m² pr barn – hvilket giver et samlet areal på 2270 m². Vælges i stedet BR 2015 reduceres prisen til 39,8 mio. kroner, mens byggeri efter BR 2015 og med et reduceret m²-antal på 9 m² pr barn giver en pris på 36 mio. kr.

Byggeri forudsætning for rekruttering
Den sidste løsning bygget efter BR 2015 og med et med educeret antal m² vil Socialdemokraterne og SF ikke støtte. Det skaber stor irritation hos det lokale erhvervsliv, der nu ytrer ønske om at sætte skub i byggeriet.

- Det her har jo ikke noget at gøre med, om der skal være ti eller ni m², eller om det skal være det ene bygningsreglement eller det andet. Det er dumme undskyldninger for at sætte en stopper for et rigtig godt initiativ, siger direktør Peter Hermansen, PHX Holding og tidligere ejer af Exhausto i Langeskov, til fyens.dk.

Ud over PHX Holding støtter også Hydac A/S, Ib Andresen Industri, Stok Emballage og Autocom byggeriet. Virksomhedernes argument er blandt andet, at der er behov for en børnehavn, i forhold til rekruttering. Det skriver fyens.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078