23948sdkhjf

Dødsulykker i byggeriet er mere end fordoblet

Det er ikke ufarligt at gå på arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

Ifølge Arbejdstilsynets statistik over dødsulykker har otte byggearbejdere mistet livet i arbejdstiden i 2020, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Med otte dødsulykker ligger branchen højt sammenlignet med de senere år, hvor antallet har varieret fra to til seks. Byggeriet skal tilbage til 2011 for at finde et år, der ligeledes bød på otte dødsulykker

- Som tallene ser ud nu, tegner der sig desværre et billede, hvor der er sket mere end en fordobling i byggeriet i antallet af dødsulykker i 2020 i forhold til de foregående år. De sidste syv år har der i byggeriet i gennemsnit været tre dødsulykker om året, mens der i 2020 er hele otte dødsulykker, oplyser tilsynschef Lene Teilberg fra Arbejdstilsynet i et mailsvar til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Hun understreger samtidig, at Arbejdstilsynet først i i løbet af 2021 kan opgøre det endelige tal for 2020.

Totalt er der pr. 17 december i alt for alle brancher registreret 30 dødsulykker.

- Det vil sige, at næsten hver fjerde dødsulykke er sket i byggeriet. Det er dog færre i forhold til, hvad man så for 10-15 år siden, oplyser Lene 

Tre af dødsulykkerne i byggeriet i 2020 skyldes tagarbejde og fald fra tage eller gennemstyrtning.

Læs hele artiklen Dødsulykker i byggeriet er mere end fordoblet på Buidling Supplys søstermedie Licitationen (kræver log in)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126