23948sdkhjf

Det nye år starter med en ny havneudvidelse i Sæby

Årets første mandag blev en mærkedag for Sæby Havn og CG Jensen, der i oktober sidste år blev tildelt totalentreprisen på en stor udvidelse af den nordjyske havn. 

Det officielle første spadestik, der på den kølige januar formiddag blev foretaget med en gravemaskine, blev markeret med taler fra Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (S) og formanden for teknisk udvalg, Karsten Thomsen (S). Det skriver Frederikshavn Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet til omkring 80 mio. kr. omfatter et nyt havneområde, som bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Den 60.000 kvm store udvidelse skal bidrage til et mere levende havnemiljø, da havnen udover erhverv og lystfiskeri ønsker at invitere nye brugere inden for. 

CG Jensen skal blandt andet anlægge et nyt vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere – samt en 600 meter lang ydermole og to nye havnebassiner med ekstra bådpladser.

Samtidig skal anlægsentreprenøren etablere nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både. 

Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde til det nye, og de to områder skal bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler. 

Råhavnen forventes at stå færdigt i efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109