23948sdkhjf

Kåring i Odense-projekt lige på trapperne

Hvilket af de tre teams, som vinder projektet ”Fra gade til by” og dermed skal forvandle Thomas B. Thriges Gade til et livligt byområde i Odense, afsløres den 28. februar.
Det omfattende byudviklingsprojekter ’Fra gade til by’, som skal omdanne den trafikerede Thomas B. Thriges Gade i Odense til en nyt byrum, som binder Odense sammen.

Projektområdet strækker sig fra Odense Å i syd til Østre Stationsvej mod nord og udgør ca. 51.000 m². Det forventes, at der kan bygges mellem 50.000 og 70.000 etagemeter ny bebyggelse med en blanding af boliger, detailhandel og erhverv. Desuden skal der etableres nye byrum, en letbane og nye parkeringskældre, som vil sikre parkeringspladser til beboerne og de erhvervsdrivende i de nye bebyggelser og til offentligheden.

Vinder udpeges den 28. februar
Til at finde det bedst egne bud på omdannelsen af den trafikerede gade har været udskrevet en international konkurrence for tværfaglige teams. Konkurrencen har været opdelt i to. I første fase blev fundet syv teams, der i en anden runde blev skåret ned til tre.

Nu gør folkene bag konkurrencen så klar til at offentliggøre hvilket af de tre teams, der løber med den endelige sejr. Offentliggørelsen finder sted fra kl. 12.00 til 14.00 i Infoboksen på Fisketorvet i Odense. Ved offentliggørelsen vil vinderprojektet blive præsenteret, og der vil være en beskrivelse af det videre arbejde med projektet.

De tre teams i konkurrencens Fase 2 er:
• Entasis med underrådgiverne Grontmij, Sweco Architects, Sbs Rådgivning og Momentum Research & Development.

• Adept med underrådgiverne: MVRDV bv,Thing & Wainø Landskabsarkitekter, Slot Møller Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, Via Trafik, Emcon, Act, Capacent Management Consulting og Urban Research and Design

• Polyform, Henning Larsen Architects, Dress & Sommer med underrådgiverne WTM Engineers International, Argus samt Jonathan Speirs + Major.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094