23948sdkhjf

Loftleverandør opkøber lamelspecialist

Lumiére Stretch Ceiling Denmark (LSCD) har per 1. januar 2021 opkøbt 51 pct. af træpanelproducenten Tripplex A/S. Direktør i LSCD Michael Grundholm overtager dermed direktørposten i Tripplex, mens tidligere Tripplex-direktør Kurt Braarup Vestergaard tiltræder som salgsdirektør i tæt samarbejde med medejer af LSCD, Stefan Jørgensen.

- Vi har i Lumiére Stretch Ceiling Denmark gennemgået en rivende udvikling og har været på udkig efter nye og spændende forretningsmuligheder, der kan styrke koncernens fundament i fremtiden, fortæller Michael Grundholm, direktør og medejer af LSCD A/S. 

En interessant produktportefølje

Tripplex, der blev grundlagt i 2009, kom ud af regnskabsåret 2019 med en bruttofortjeneste på 4,5 mio. kr. og et resultat før skat på 136,195 kr., mens virksomhedens balance lød på 13,8 mio. kr. og egenkapitalen udgjorde 4,1 mio. Virksomheden beskæftigede i det år gennemsnitligt 10 medarbejdere.

Lumiére Stretch Ceiling Denmark blev grundlagt i 1996, og har specialiseret sig i levering og montering af Barrisol stræklofter og belysning. Virksomheden havde i regnskabsåret 2019/20 gennemsnitligt 28 medarbejdere, og her endte regnskabsåret med en bruttofortjeneste på 14,0 mio. kr. og et resultat før skat på 1,8 mio. kr. LSCD’s egenkapital lød ved regnskabsårets udgang på 4,7 mio. kr., mens balancen var 16,4 mio. kr.

Geografisk betyder opkøbet, at administrationen samles på LSCD’s kontor og showroom i Vejle. Produktionen vil fortsat ligge i Silkeborg, mens Tripplex’ nuværende showroom og kontor i Kastrup, flyttes til Valby.

Tripplex, der har hovedsæde i Kastrup, er en af Danmarks førende producenter af blandt andet bæredygtige og akustikregulerende trælameller til lofter og vægge. Virksomhedens produkter findes blandt andet på den prisvindende Køge Station Nord, hvor gangbroens indre er beklædt med trælameller.

Ifølge LSCD var virksomhedens produktsortiment, hvor god akustik og bæredygtige materialer går hånd i hånd, en af årsagerne til, at loftleverandøren gik ind i forhandlingerne om et opkøb.

– Tripplex har en produktportefølje og en knowhow, der komplimenterer vores virksomhed og kunders behov rigtig godt. Det er en synergi, som på sigt, vil komme alle vores nye og gamle kunder til gode, fortæller Michael Grundholm.

Eksportambitioner skal indfris

Mens LSCD-direktør Michael Grundholm overtager direktørposten i Tripplex, får tidligere direktør og eneejer Kurt Braarup Vestergaard nye opgaver at kaste sig over i rollenm som salgsdirektør. Det er planen, at hans omfattende branchekendskab skal udnyttes til at skyde gang i planerne om eksport af Tripplex’ produkter til det europæiske marked, ligesom den bæredygtige profil skal skærpes yderligere.

LSCD’s kompetencer inden for belysning vil også blive sat i spil til udviklingen af tekniske installationsprodukter skræddersyet og integreret til Tripplex trælamelsortiment som for eksempel spots, linjebelysning, ventilation og lignende.

– Jeg ser frem til at påbegynde integrationen af lys og lamper i Tripplex systemerne. Vores produktkataloger, komplimenterer hinanden rigtig godt. Jeg er også glad for at vores produktion fortsat kommer til at ligge i Danmark så vores kunder er sikret den samme gode kvalitet og produkter, der produceres med grøn energi, fortæller Kurt Braarup Vestergaard, der fortsætter:

– Vi går en spændende tid i møde, og jeg ser frem til at fortsætte det gode arbejde på særligt det bæredygtige område. Vi begynder således året med at prøve, at få vores metalprodukter Cradle to Cradle-certificeret ligesom vores trælamelprodukter allerede er. Vores grønne ambitionsniveau vil kun stige efter sammenlægningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109