23948sdkhjf

Ny model sætter klare krav til bygherrer i Hjørring

Inspireret af Hamborgs byplanlægning vil lokalpolitikerne i Hjørring Kommune fremover stille flere og mere specifikke krav til arkitekter og bygherrer.
Bygherrer og arkitekter vil fremover blive mødt af mere klare krav, når Hjørring Kommune skal gennemføres bygge- og anlægsprojekter.

Kursskiftet kommer efter, at økonomudvalget og teknisk udvalg sidste år var på studietur til Hamborg. Der stilles bygherrer overfor klare krav fra bystyrets side, som skal følges. Det vil man nu lade sig inspirere af i Hjørring, hvor politikerne vil have større kontrol med byplanlægning. Det skriver hjoerringnyt.dk.

Første sted den nye model ser ud til at blive afprøvet er renoveringen af kulturinstitutionen Vendelbohus.

Vil kræve flere forslag
Byrådspolitikere i hver ende af den politiske skala udtrykker overfor hjoerringnyt.dk interesse i at få flere arkitekturforslag at vælge imellem i forhold til en kommende renovering af Vendelbohus.

- Jeg ser gerne flere bud på renoveringen af Vendelbohus. Det er en god ide at videreføre Hamborgmodellen, men vel at mærke i Hjørringskala, siger gruppeformand for Venstre Susanne Sander, til hjoerringnyt.dk.

I den nyligt fremlagte lokalplan for området, hvor Vendelbohus er placeret, opereres blandt andet med en visualisering for en udvidelse, hvor dele af bygningens facade får et langt mere markant udtryk end den eksisterende bebyggelse.

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for at udvide aktiviteterne med en ny teater/musiksal samt et antal aktivitetsrum til fritidsaktiviteter og øvrige kulturelle formål. Forslaget til lokalplanen for Vendelbohus blev fremlagt den 8. februar og er i høring til den 4. april 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078