23948sdkhjf

Stark-direktør: Vi fortsætter opkøb i udlandet

Fredag landede nyheden om, at Stark Group er kommet på nye hænder. Det er den britiske kapitalfond CVC Capital, der har købt den danske byggemarkedsgigant, der i små tre år har været ejet af amerikanske Lone Star.

Salget betyder en genforening mellem Stark Group og CVC, der også ejede den danske koncern i perioden fra 2003 til 2006, da Silvan stadig var en del af forretningen, der dengang hed DT Group. Siden er Stark Group vokset eksplosivt, og 2019-opkøbet af tyske Saint Gobain Building Distribution betød tæt på en fordobling af koncernens omsætning, der i seneste regnskabsår voksede fra 17,2 til 30,5 mia. kr.

Også i Sverige og Danmark har koncernen foretaget en række opkøb, og ifølge adm. direktør Søren P. Olesen er det en strategi, der fortsætter under det nye ejerskab.

–  Vi fortsætter med opkøb i udlandet, specielt i Sverige og Tyskland. Vi er jo en af de virksomheder, der er blevet gode til at være internationale. Det er ikke sådan, at vi bare er ét selskab i flere lande. Vi er ved at være lige så store i Sverige som vi er i Danmark. Vi er dobbelt så store i Tyskland som herhjemme, og tjener gode penge alle stederne, siger Søren P. Olesen til Børsen.

Skønt Stark Group er dobbelt så stor i Tyskland som herhjemme, sidder koncernen ikke på mere end 6-8 pct. af det samlede tyske marked. Søren P. Olesen ser således overordentlig gode muligheder for yderligere konsolidering i landet.

Salget til CVC betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes at være endelig i løbet af 2. kvartal af 2021

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109