23948sdkhjf

Arkitekter udvikler koncept til nyt jysk kunstmuseum

Gennem flere år har der været ønske om at skabe et nyt museum i Silkeborg, med udgangspunkt i den internationalt anerkendte kunstner Asger Jorn.

Da museet for få år siden modtog de samlede arkiver fra kunstneren Per Kirkeby, blev der sat gang i en proces for at skabe et nyt kunstmuseum af international kaliber i den midtjyske by.

Placeres i ny bypark

Arkitema blev kort før jul udpeget til at skulle udforme konceptprogrammet for Nyt Museum Jorn, og arbejdet er allerede godt i gang. Programmet skal udvikle, konkretisere og anskueliggøre visionen for et Nyt Museum Jorn, der skal placeres centralt i den midtjyske by i en kommende bypark mellem byens torv og Silkeborg Langsø.

Det oplyser Arkitema i en pressemeddelelse.

- På Museum Jorn glæder vi os overordentligt meget til samarbejdet med Arkitema. Jeg er overbevist om at den tætte dialog med Arkitema vil medføre en intensivering af processen omkring Nyt Museum Jorn, siger museumsdirektør, Jacob Thage i pressemeddelelsen.

- Asger Jorn var en ener med skæve ideer og stærke holdninger, og det glæder vi os til at konkretisere i dette konceptprogram. Vi skal være tro mod Jorns filosofi og tilgang til verden og kunsten, og samtidig skal vi skabe rammerne for at både lokale og turister får en oplevelse af højeste kvalitet, når de bevæge sig rundt i og omkring Nyt Museum Jorn, fortæller Poul Schülein, partner i Arkitema i samme pressemeddelelse.

Ministerium for Forstyrrelser

Der er gennem de seneste år blevet samarbejdet mellem Museum Jorn, Silkeborg Kommune og Realdania for at udvikle planerne for Nyt Museum Jorn.

Det er blevet til visionen om Ministerium for Forstyrrelser. Ministeriet skal være rammen om et åbent og imødekommende kunstmuseum, hvor alle føler sig velkomne, og hvor alle har mulighed for at få en vedkommende, forstyrrende og berigende kunstoplevelse - lige fra den, der aldrig besøger kunstmuseer, til den garvede kunstkender.

Det er disse visioner, som Arkitema netop er gået i gang med at konkretisere i et konceptprogram. Konceptprogrammet skal danne grundlag for de kommende beslutninger om økonomi og forretningsplaner, og skal samtidig fungere som udgangspunkt til den kommende arkitektkonkurrence.

Arkitema vil i udviklingen af konceptprogrammet arbejde sammen med underrådgiverne Copenhagen Contemporary og Colorcloudstudio.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141