23948sdkhjf

Arken skal ligge på en ø

En betydelig milliondonation baner vej for et nyt projekt, der skal nydefinere landskabet omkring kunstmuseet Arken.
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret et betydeligt millionbeløb til Arken.

Pengene skal bruges til at nydefinere landskabet omkring museet, således Arken kommer til at ligge på ”Kunstens Ø”.

Området forventes indviet i efteråret 2014.

Idékonkurrence på vej
Arken er tegnet af Søren Robert Lund, og arkitekturen var oprindeligt tænkt som en metafor for et strandet skib. Derfor skulle det have ligget på stranden i Køge Bugt.

Takket være donationen er det nu muligt at tilnærme sig den oprindelige idé og skabe et harmonisk samspil mellem det omgivende landskab og Arkens karakteristiske skibsarkitektur.

Der vil blive gravet ud omkring Arken, så museet kommer til at ligge på en ø. Det omgivende landskab vil blive defineret af en ny lagune, af broer og diger, af klitter og ikke mindst af en uhindret udsigt fra restauranten til havet og til kystlandskabets rige fugleliv.

Den overordnede ramme for nydefineringen af området er allerede fastlagt af hensyn til planmyndighederne. Nu skal idéen konkretiseres, og derfor udskriver Arken en idékonkurrence, der skal forbedre det eksisterende skitseforslag. Yderligere information om dette i løbet af foråret 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078