23948sdkhjf

Eksplosionsramt transformatorstation genopbygges i Horsens

NRGi er i gang med at genopbygge den transformatorstation i Horsens, hvor en kortslutning og efterfølgende eksplosion i juni sidste år fik murene til at skubbe sig.
Store dele af Horsens Sydby og Bjerre Herred blev mørklagt ved eksplosionen, der kom som følge af en kortslutning i en murgennemføring af højspændingsstrømmen, skriver Horsens Folkeblad.

Ydre og indre dele bygges op igen
NRGi forventer at genopbygningen af stationen vil være færdig ved årsskiftet og arbejdet gælder både de ydre og indre dele, da eksplosionen fik murene til at flytte sig.

- Så lige nu er vi i gang med at lave de ydre dele af stationen, og så går vi i gang med de indre dele hen over sommeren, siger Søren Laursen.

Han vurderer, at det vil koste 4 mio. kroner at genopbygge stationen, der under genopbygningen skal fungere så meget, som den nu kan og levere strøm til lokalområdet.

Dårlig isolering
Det var en kortslutning i murgennemføringen af højspændingstrømmen via nogle isolerede kabler, der var skyld i eksplosionen.

- Men isoleringen var blevet dårlig, og det var grunden til, at det kortsluttede, siger Søren Laursen.

For at sikre at noget lignende ikke sker igen, har man monteret ekplosionsklapper i det nye byggeri - på den måde vil en eventuel trykbølge få afløb for al sin energi ud gennem klapperne - og ikke få murværket til at flytte sig.


Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079