23948sdkhjf

Glæde over betalingsringens endeligt

Det er godt, regeringen har lyttet til protester imod planerne om at anlægge en betalingsring om København. Det mener flere erhvervsorganisationer.
Regeringen har gjort det eneste rigtige – nemlig at droppe betalingsringen. Dermed kan vvs-, elinstallatører og det øvrige erhvervsliv ånde lettet op, lyder det fra Tekniq.

– Tekniqs medlemmer på hele Sjælland slipper nu for en millionregning, der ville have været en ganske anseelig merudgift, som i sidste ende ville ramme kunderne. Derfor kan virksomhederne og deres ansatte nu ånde lettet op, siger underdirektør i Tekniq Installatørernes Organisation, Tina Voldby.

Hun roser regeringen for den nye løsning, hvor man bruger en milliard kroner på at forbedre og sænke priserne på den kollektive trafik, som bliver finansieret uden at ramme erhvervslivet.

Tina Voldby roser samtidig regeringens planer om at nedsætte en kommission, som skal se på, hvordan trængselsproblemerne i hovedstadsområdet kan afhjælpes. Hun nævner en havnetunnel, letbaner og bedre parkeringsmuligheder i omegnskommunerne, så flere kunne stille bilen og tage den kollektive trafik det sidste stykke ind til byen, som eksempler..

Villig til at se på GPS-teknologi og roadpricing
De samme rosende ord til, at regeringsringen nu skrottes, høres fra Håndværksrådet. Samtidig roser organisationen, som repræsenterer 20.000 små og mellemstore virksomheder, planerne om en trafikkommission der får god tid til at gennemtænke mere intelligente trafikløsninger.

Organisationen er positiv overfor en Gps-baseret teknologi med roadpricing, som ifølge eksperter vil kunne være klar i løbet af nogle år. Derudover ser Håndværksrådet på sigt også muligheder i en havnetunnel.

- Det er langsigtede løsninger. Men indtil de er klar, er der også en række andre skruer, som regeringen kan dreje på for at får trafikken til at glide lettere i myldretiden, siger afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141