23948sdkhjf

Bjarke Ingels bag nyt boligprojekt på 20.000 m²

Nær nationalparken Gärdet og Frihamnen færgehavn i Stockholm opfører Oscar Properties et stort boligbyggeri. Arkitekt er danske Bjarke Ingels Group (BIG).
Det kommende byggeri vil omfatte 140 boliger i varierende størrelser med udsigt til den nærliggende park og havn.

BIG blev udvalgt som arkitekt i foråret 2011 af den svenske ejendomsudvikler Oscar Properties, der har ønsket at skabe moderne boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

En boligbakke af haver, terrasser og liv
Byggeriet er formgivet ud fra hensyn til de grønne omgivelser og udsigten mod vandet. De nord- og sydøstlige hjørner af bygningen tilpasses i højde til nabohusene, mens det nordøstlige hjørne trækkes op for at tillade spektakulære kig mod parken og havnen.

Bygningens laveste hjørne i sydøst fortsætter ind i selve parken og fungerer som et offentligt tilgængeligt uderum for alle byens borgere og husets beboere, som herfra kan nyde udsigten, sollys og frisk luft.

- Frem for en monolitisk og lukket boligbebyggelse – vil Stettin 7 have en mere porøs karakter, der, som en slags beboet landskab sammensat af flere hundrede individuelle enheder, tilsammen danner en boligbakke af haver, terrasser og liv, forklarer Bjarke Ingels, Stifter & Partner, BIG.

Offentligt byrum i gadeplan – private terrasser i højderne
Projektets bygningsvolumen tilpasses det omkringliggende naturlandskab, og resultatet bliver et mere organisk udseende, som afspejler naturen omkring huset. Et hævet, terrasseret grønt landskab skaber et markant udtryk på taget og opløser forholdet mellem natur og bygning.

Projektet omfatter desuden en gårdhave i hjertet af bygningen, der er direkte forbundet til café og andre kommercielle funktioner. Planen er at åbne disse for offentligheden.

Set fra oven ligner bebyggelsen et tredimensionelt landskab af plateauer, som smelter sammen til et offentligt byrum i gadeplan, mens der i højden dannes private terrasser til beboerne, forklarer Jakob Lange, partner hos BIG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125