23948sdkhjf

Typehusgigant sælger masser af lavenergi

På et år er antallet af nye lavenergihuse tredoblet. Det mærker man bl.a. hos Huscompagniet, der har solgt over 100 af slagsen i 2012.
På blot et år er der sket en tredobling i antallet af opførelsen af lavenergihuse. Det skriver dagbladet Børsen med henvisning til en ny salgsstatistik fra Dansk Byggeri.

Chefkonsulent Mads P. Gede fra Nyhussektionen i Dansk Byggeri fortæller til avisen, at ca. hvert ottende af de huse, der opføres af sektionens medlemmer, er lavenergiklasse 2015 eller bedre.

Hvorfor ser vi nu denne udvikling? Et oplagt bud er selvfølgelig udsigten til stigende energipriser, men ifølge Mads P. Gede handler det også om, at det ikke længere er samtalekøkkenet, der giver status.

- Et laveenergihus har samtaleværdi, når man mødes med familie og venner. Så har man ligesom gjort sit for klimaet og kan bedre med nogenlunde god samvittighed tage bilen på arbejde eller bestille den næste charterrejse, siger han til Børsen.

Har spredt sig til hele landet
Den øgede interesse for at bygge lavenergi mærker man også hos landets største typehusproducent, Huscompagniet.

Projekteringsleder Frank Andersen fortæller til Børsen, at virksomheden alene i 2012 har solgt 100 huse, som enten er fuldtudbyggede lavenergihuse eller forberedt til det.

Efterspørgslen var tidligere primært koncentreret omkring København, men ifølge Frank Andersen sælger Huscompagniet i dag lavenergihuse over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11