23948sdkhjf

Internationale teams vil udvikle bæredygtig forstad

Der er nu sat navn på de teams, der skal konkurrere om at udvikle fremtidens bæredygtige forstad i Albertslund. Både danske og internationale rådgivere er med i feltet.
Hersted Industripark skal udvikles, så det bliver en central del af fremtidens bæredygtige forstad i Albertslund.

Derfor har Albertslund Kommune og Realdania prækvalificeret fem stærke teams til at udarbejde en visionærudviklingsstrategi for industriparken, der er et af hovedstadens store industriområder fra 1960'erne.

I et internationalt felt bestående af 27 interesserede teams har Albertslund Kommune og Realdania udvalgt fem teams med følgende hovedrådgivere:

• Witraz Arkitekter + Landskab
• Arkitekt Kristine Jensen Tegnestue
• Bureau B + B
• Adept og SLA
• White Arkitekter

De fem teams går nu videre til selve konkurrencen, som forløber i to faser frem til starten af 2013. Vinderen af konkurrencen bliver offentliggjort den 13. februar 2013.

Høje forventninger
Den kommende letbanestation i den nordøstlige del af Albertslund er en unik mulighed for at begynde en langsigtet omdannelse af Hersted Industripark, der kan skabe fornyet investorinteresse og styrke byområdet i den regionale sammenhæng.

Albertslund Kommune og Realdania efterspørger bud på en strategi, der kan vise, hvordan nybyggeri og genanvendelse kan bygge videre på områders potentialer; letbanestationen, naboområderne, erhvervspotentialet, skoven og kulturarven. Parterne forventer desuden at modtage forslag, der forholder sig eksperimenterende til klima og regnvandshåndtering.

- Jeg er imponeret over, at et så skarpt felt af 27 kvalificerede ansøgere har vist interesse for at løse opgaven omkring en udviklingsstrategi for Hersted Industripark. Også derfor har jeg høje forventninger. Arkitektkonkurrencen, den efterfølgende byomdannelse i Hersted Industripark og den kommende letbane og ringbyudvikling vil få meget stor betydning – ikke kun for udviklingen i Albertslund men for hele hovedstadsregionen, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania, supplerer:

- Albertslund Kommune har høje ambitioner om at bidrage til en bæredygtig byudvikling, og det harmonerer godt med vores ønsker om at sætte fokus på, hvordan vi over tid kan udvikle forstædernes store erhvervsområder i en mere bæredygtig retning. Med konkurrencen om Hersted Industripark sætter vi bl.a. fokus på, hvordan vi med brugen af regnvand kan opnå klimaforbedringer og bykvalitet i et stort, traditionelt erhvervsområde i forstæderne.

De fem teams består af:
Team 1
Witraz Arkitekter + Landskab, Brisac Gonzalez, Maxwan Architects, Algren & Bruun + BOGL, Buro Happold, Davis Langdon, Imitio, Space Syntax og Future Navigator.

Team 2
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Sleth og Norconsult.

Team 3
Bureau B+B, Grassat + Mist Landskab, Leth og Gori, Midtconsult, DHN, Go'Proces og Workz.

Team 4
Adept, SLA, Atkins, Kollision, Emcon og Jørgen Rosted.

Team 5
White Arkitekter, BSAA Arkitekter, Urbanlab, Ecosistema, Evidens, Tyréns, Marie Bruun Yde, Ninna Møller, prof Leif Edvinsson og Sudes.

Projektet indgår i Realdanias initiativ ”Fremtidens forstæder”. Læs mere på www.forstaden.dk

Læs mere om byudviklingsprojekterne i Albertslund Kommune på www.albertslund.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079