23948sdkhjf

Stegsted Byg ser fremad efter rædselsår

Efter et underskud på 1,3 millioner ser Stegsted Byg ApS fremad. Organisationen er tilpasset og der er indgået aftaler med kreditorerne.
Odense-firmaet Stegsted Byg ApS måtte i 2010/2011 konstatere tilbagegang bredt på det økonomiske område.

Således var firmaets bruttofortjeneste negativ med -189.298 kroner mod 1,2 mio. kroner i 2009/2010. Resultat før finansielle poster var i 2010/2011 på -1,1 mio. kroner, hvor der året før var et positivt resultat på 108.996 kroner.

På bundlinjen fremgik et underskud på -1,3 mio. kroner mod et beskedent overskud på 12.027 kroner året før.

Med underskuddet var Stegsted Bygs egenkapital negativ med -1 mio. kroner.

Aftale med kreditorerne skal sikre fremtiden
- Ledelsen udtrykker klar utilfredshed med årets resultat, hedder det i årsrapportens ledelsesberetning, hvor den negative økonomiske udvikling forklares med ekstraordinære udgifter på i alt 1,4 mio. kroner. Disse omfatter blandt andet væsentlige tab på tilgodehavende på 546.719 kroner og en vurdering af, at visse af omsætningsaktiviteterne var forkert værdisat i det foregående regnskab. Dette forhold belastede 2010/2011-regnskabet med anslået 650.000 kroner.

- Regnskabsperioden har været turbulent og ledelsen har ikke været godt nok forberedt til de udfordringer, den generelle finanskrise har medført. Der har manglet overordnet styring af selskabet, tilbundsgående for- og efterkalkulationer, herunder kreditvurdering af kunder m.m., står også at læse i ledelsesberetningen.

Efter regnskabsperioden har firmaet kontaktet en konsulent med henblik på en afklaring af fortsat mulig drift af selskabet. Samarbejdet udmundede sig i en kreditoraftale med langt hovedparten af kreditorerne. Derudover er udarbejdet interne arbejdsplaner for afgivelse af tilbud, betailings- og garantiregler ved større arbejder m.m.

Nyetableret kloakafdeling en succes
I indeværende regnskabsår forventer en væsentlig positiv indtjening. Det bemærkes, at der er konstateret en klar indtjeningsfremgang i perioden efter regnskabsperioden, og ordretilgangen er fortsat stigende.

I efteråret 2011 blev etableret en underafdeling, som udelukkende varetager kloakopgaver. Og det bemærkes, at der har været stor interesse for området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078