23948sdkhjf

NCC sælger Aarhus-projekt for 600 millioner

PensionDanmark køber Frederiks Plads II, der omfatter cirka 15.000 kvm kontorer, af NCC for cirka 600 mio.kr. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

NCC har udviklet i bydelen siden 2014, og salget markerer afslutningen på selskabets udvikling og byggeri af boliger, kontorer og butikker på området mellem Midtbyen, Frederiksbjerg og Sydhavnen i Aarhus, der er blevet til en lille ny bydel med en kombination af boliger, kontorer og butikker omkring et byrum med træer og grønne arealer. 

Samlet er der på Frederiks Plads opført tre enkeltstående ejendomme med lejligheder og cirka 20.000 kvm kontorer. 

– Vi ser det som en blåstempling af Frederiks Plads, at PensionDanmark har valgt at investere i denne sidste fase og dermed bliver ejer af den samlede kontordel af Frederiks Plads, siger adm. direktør Ole Faurby fra NCC Property Development, i pressemeddelelsen.

Selve Frederiks Plads II, som nu bliver solgt, er tegnet af C.F. Møller Architects, og udviklet efter NCC Property Developments Company House koncept, der er kendetegnet ved et sundt indeklima, lavt energiforbrug og en række fælles faciliteter som kantine og mødecenter.

Ejendommen bæredygtighedscertificeres efter DGNB-systemet, og målet er kategorien Guld. Det betyder, at ejendommen lever op til høje krav for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.

Det sidste Company House er indtil videre udlejet til Nordea og KPMG, hvis medarbejdere i Aarhus flytter ind i den nye kontorbygning til december 2021. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156