23948sdkhjf

Skou Gruppen forvandler ældre bygninger til børnenes tumleplads

Med Skou Gruppens direktør Martin Skou Heidemann, Kurt Fjeldberg fra Wissenberg, Hvidovres borgmester Helle Adelborg samt Hvidovre kommunes bygherrerepræsentant Robin Lybecher på gæstelisten blev der fredag holdt rejsegilde på daginstitutionen Bytoften 29 i Hvidovre. 

Det skriver hovedentreprenøren Skou Gruppen, som samarbejder med arkitekter fra tegnestuen Vandkunsten og rådgivende ingeniører fra Wissenberg om projektet, der udføres for Hvidovre Kommune, i en pressemeddelelse. 

Siden sommeren 2020 har entreprenøren været i gang med en omfattende renovering af de to huse, der hører til nogen af Hvidovre Kommunes ældste. 

Efter renoveringen skal de to bygninger danne en tidssvarende ramme om hverdagen for 180 vuggestue- og børnehavebørn samt 40 medarbejdere. Men allerede i projekteringen er der taget højde for, at husene måske senere skal kunne bruges i helt andre funktioner. 

– Det er altid spændende, hvad der dukker op, når man renoverer gamle bygninger. Og i dette tilfælde viste det sig, at tagkonstruktionen på den ældste bygning måtte skiftes helt ud. Nu markerer rejsegilde, at tagkonstruktionen snart er færdig og forhåbentlig kan klare de næste 100 år, sagde Martin Skou Heidemann i pressemeddelelsen om projekter. 

Fra landsbyskole til tidssvarende institution 

Den ældste bygning er en rødstensejendom fra 1927, der blev opført som skole i det, der dengang var landsbyen Hvidovre. Siden har bygningen blandt andet fungeret som rådhus, politistation og bolig for flygtninge. Den anden bygning er fra 1940’erne. 

Ombygningen tager udgangspunkt i de eksisterende bygninger, og særligt den ældste bygning, som er fredet, beholder det meste af sit udtryk. De to bygninger bindes sammen af en mindre forbindelsesbygning. I alt 1.700 kvm er omfattet af renoveringsprojektet. 

I den ældste bygning bliver der plads til fire stuer med tilhørende garderober og puslerum i stueplan og personalefaciliteter på første sal. Her kommer helt nyt tag og tagkonstruktion – foruden vægge loft og gulve. 

Bygning to skal rumme seks stuer med tilhørende garderober og puslerum samt et produktionskøkken. Her er der støbt helt nye fundamenter og bygningen er stort set bygget op fra bunden, men som en særlig detalje, skal der mures op med gamle mursten, som kommer til at harmonere med murværket på den ældste bygning. 

Som en ekstra detalje får forbindelsesbygningen mellem de to bygninger også en lille indendørs legeplads.

 

Efter planen skal projektet være færdigt inden udgangen af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172