23948sdkhjf

C.F. Møller projekt blandt Storbritanniens mest innovative

C. F. Møllers udvidelse af National Maritime Museum i London er blevet shortlistet til de britiske Building Awards 2012.
National Maritime Museum i London rummer verdens største maritime samling og har til huse i fornemme historiske bygninger, der er på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv

Udvidelsen af museet, der blev indviet af Englands prins Philip i sommer, omfatter oprettelsen af en ny fløj til museet, opkaldt the Sammy Ofer Wing efter den internationale reder og forretningsmand Sammy Ofer, der har finansieret størstedelen af byggeriet.

Følsomt, fredet område
Hovedidéen i udvidelsen har været at foretage minimale indgreb i det følsomme, fredede område, der er en af de mest betydningsfulde parker i London, og alligevel give museet en ny, markant hovedindgang samt den nødvendige ekstra udstillingsplads, café, restaurant, bibliotek og arkiver. Den nye hovedindgang - der giver Greenwich Parken den noble indgang, parken altid har manglet - skyder sig ud af terrænet, men samtidig er størstedelen af den nye bygning placeret under jorden.

Udvidelsen af National Maritime Museum er sammen med bl.a. Zaha Hadid Architects' Riverside Museum i Glasgow blandt de otte shortlistede byggerier i kategorien "Offentligt Byggeri - Årets projekt". Vinderne af de i alt 16 forskellige Building Awards bliver offentliggjort onsdag 18. april 2012 på Grosvenor House Hotel, London.

Flere priser
Udvidelsen af National Maritime Museum, som 7.300 kvadratmeter ny- og ombygning, fik for nylig hædrende omtale til London Planning Awards, der sætter fokus på Londons mest vellykkede nybyggerier. Projektet er samtidig nomineret til Civic Trust Awards, der i starten af marts ved et arrangement i London gives til den bedste arkitektur i Europa, der også bidrager positivt til lokalsamfundet. Her er Arkitektfirmaet C. F. Møller også nomineret til prisen for Hospice Djursland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094