23948sdkhjf

Nye OPP-projekter i kikkerten i Skanderborg

Med gode erfaringer fra byggeriet af en ny institution i bagagen, forventer Skanderborg Kommune at et kombineret rådhusbyggeri og idrætscenterbyggeri opføres som OPP-projekt.
Brugen af offentligt-privat partnerskaber (OPP) vinder frem i flere kommuner. Således også i Skanderborg Kommune.

I Hørning er håndværkerne nu i gang med opførelsen af en ny stor, daginstitution til 250 børn. Byggeriet er blevet til i et partnerskab mellem kommunen og Risskov Tømrer- og Snedkerforretning. Det skriver P4 Østjylland.

Rådhus- og idrætscenterbyggeri på vej
På baggrund af de gode erfaringer fra institutionsbyggeriet arbejder kommunen nu på det næste byggeri, som meget vel kan blive gennem som OPP.

- Vi har et kombineret rådhusbyggeri og idrætscenterbyggeri på Fælleden i Skanderborg, det regner vi med at lave som et OPP-projekt, siger direktør i Skanderborg Kommune, Henning Haahr Pedersen, til P4 Østjylland.

I valget af OPP-konstruktionen ser man mange fordele i den østjyske kommune:

- Det skaber en anden samlet økonomi, fordi der også bliver tænkt på brugen af anlæggene i 30 år, eller hvor lang tid man nu aftaler. Og en kommune er ikke nødvendigvis bedst til at opføre og drive bygninger, derfor er der god værdi i at lade en privat entreprenør varetage den del af opgaven, og så klarer vi leverancen af de velfærdsydelser, der skal foregå i bygningerne, siger Henning Haahr Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094