23948sdkhjf

Arbejdet rykker indenfor på stort skolebyggeri

Opførelsen af Helsinge Ny Skole og Svømmehal i Helsinge er nu så langt, at arbejdet nu foregår indenfor, og antallet af håndværkere på projektet stiger snart til tæt ved det dobbelte.
Den udvendige del af byggeriet på OPS-projektet Helsinge Ny Skole og Svømmehal skrider frem og nærmer sig snart et punkt, hvor håndværkernes kræfter skifter.

- Hele facaden er kommet på, så huset er lukket i store træk. Det er kun dørene, der mangler. Tagdækningen er fremskredet og bliver færdig inden for en måned, siger projektleder Mads B. Lauritzen fra Pihl A/S til sn.dk.

Op mod 200 mand involveret
Projektet er opdelt, så skoledelen skal stå færdigt til september i år, og svømmehallen til februar 2013. Det kræver en stor arbejdsstyrke, som vokser voldsomt i den kommende tid.

- Der er 60 håndværkere på pladsen, og det tal vil stige til små 100 mand. Der er også meget, der skal planlægges, så i alt 150 til 200 mennesker er involveret i byggeriet, fortæller Mads B. Lauritzen til sn.dk.

OPS-byggeri
Både skole og svømmehal opføres i offentligt-privat-samarbejde (OPS) med konsortiet Pihl-KL Gruppen som den private partner, der finansierer byggeriet, og som også skal stå for drift og vedligehold af det færdige byggeri i en 25-årig periode.

Projektet er tegnet og udformet i tæt samarbejde mellem Pihl-KL Gruppens medlemmer, der ud over Pihl og Kemp & Lauritzen omfatter en teknisk rådgivergruppe med Creo Arkitekter A/S, 1:1 Landskab A/S, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma og Grontmij.

Skolen er en 3-sporet skole med plads til 750 elever, inkl. fritidsordning. På skolen indrettes desuden et kombineret folke- og skolebibliotek, og brugere med astma kan glæde sig til den nye svømmehal, hvis vandbehandlingsanlæg udføres med særlige filtre, der sorterer affaldspartiklerne fra vandet så effektivt, at klortilsætningen kan mindskes væsentligt i forhold til traditionelle vandbehandlingsanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079