23948sdkhjf

Klimavenlig tagmaling skaber vækst i Lunderskov

Omsætningen er øget med mere end 20 % hos malingproducenten Iso Paint Nordic. Årsagen er en klimavenlig tagmaling, der kan være med til at bremse den globale opvarmning.
Traditionelt set rimer klimavenlighed dårligt på malingprodukter. Det har dog ikke stoppet malingproducenten Iso Paint Nordic fra Lunderskov ved Kolding, som har udviklet en tagmaling, der reflekterer solens stråler.

Det betyder, at det kræver meget mindre energi at holde en behagelig temperatur inden døre, og det er godt for både klima og pengepung.

Næste stop: Hele verden
At der er god forretning i klimavenlig innovation kan også aflæses i Iso Paint Nordics regnskab. ClimateCooler blev lanceret i 2010, og siden da er det gået over al forventning med salget af den klimavenlige tagmaling. Iso Paint Nordic har således øget sin omsætning med mere end 20 procent fra 2010 til 2011.

Især udlandet viser stor interesse for det innovative produkt, og forventningen er, at ClimateCooler inden for de næste tre år vil være repræsenteret i hele verden. Iso Paint Nordic forventer derfor, at virksomhedens eksportomsætning vil stige markant de kommende år. I øjeblikket ligger 75 procent af virksomhedens omsætning på de udenlandske markeder.

Officiel anerkendelse for tredje gang
Malingproducenten har for nyligt – for tredje gang i øvrigt – modtaget Green Networks miljødiplom, som er en officiel anerkendelse af virksomhedens samfundsansvar på miljøområdet. Green Network er et erhvervsnetværk hvor virksomheder, der arbejder aktivt og effektivt med CSR, kan hente viden og sparre med ligesindede.

- Vi har været medlem af Green Network siden 2006 og sætter stor pris på muligheden for at netværke og sparre med andre virksomheder, der deler vores tilgang til ansvarlighed. Det er enormt inspirerende og bekræfter os i, at vi har fat i noget af det rigtige, fortæller teknisk direktør Ole Jensen fra Iso Paint Nordic.

Flere klimavenlige produkter på vej
Udviklingen af klimavenlige produkter fortsætter ufortrødent i Lunderskov. Til foråret lancerer Iso Paint Nordic nemlig ClimateCooler Catalyst - en intelligent tagmaling, som, udover at reflektere solens stråler, aktivt nedbryder luftens indhold af skadelige NOx-partikler. NOx-partikler nedbryder ozonlaget og medvirker dermed til at øge den globale opvarmning:

- Vi har store forventninger til ClimateCooler Catalyst, som omdanner de forurenende NOx-partikler til uskadelig nitrat. Sammen med reduktionen i energiforbrug til køling er det virkelig noget, der har positive konsekvenser for klimaet, lyder det fra Ole Jensen.

Fakta om Green Network
• Green Network er et erhvervsnetværk for virksomheder der tager deres samfunds ansvar alvorligt og arbejder aktivt og effektivt med CSR.

• Green Network blev stiftet i 1994 af cirka 40 virksomheder i samarbejde med Vejle Amt samt Fredericia, Horsens, Kolding, Middelfart og Vejle kommuner. Netværket tæller i dag 160 virksomheder.

• Green Network beskæftiger sig med fire CSR-dimensioner, der omfatter miljø, arbejdsmiljø, socialt engagement og sundhed.

• Gennem Green Network kan virksomheder, som har lyst til at arbejde aktivt med samfunds ansvarlighed, hente viden om CSR, få konkrete værktøjer til handling og sparre med andre ligesindede.

Iso Paint Nordic ligger i Lunderskov ved Kolding og har eksisteret siden 1999. Virksomheden beskæftiger 20-28 mand. Flest i sommerperioden, hvor produktionen er på sit højeste. Iso Paint Nordic sidder på omtrent 75 procent af det danske marked for professionel tagmaling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063