23948sdkhjf

1,8 milliarder til byggeri af daginstitutioner i 2012

På få år har kommunerne tredoblet udgifterne til at renovere og bygge nye dagtilbud. I 2012 bruges der i alt 1,8 mia. kr. på ombygninger og nybyggeri af daginstitutioner.
Med København som løftestang bygger de danske kommuner daginstitutioner som aldrig før.

Det skriver bupl.dk med henvisning til tal fra Danmarks Statistik, der viser, at budgettet for 2012 på 1,8 mia. kr. er hele 1,1 mia. kr. højere end i 2007.

Alle tiders mulighed
For kommunerne kan der være en økonomisk gevinst ved at bygge nye dagtilbud. De fleste steder falder børnetallet, og her vælger man at samle børnene, så de ikke er spredt på små dyre daginstitutioner.

- Kommunerne ønsker at effektivisere. Det kan være en økonomisk fordel at samle børn i nye større enheder, fordi man kan spare ledere og gøre driften mere effektiv. Rent fagligt giver det også bedre sparring, når flere pædagoger er samlet, siger Sune Larsen, fuldmægtig i Kommunernes Landsforening.

Hos BUPL glæder man sig selvsagt over det historisk høje anlægsbudget – især fordi mange daginstitutioner trænger til renovering og bedre fysiske rammer. Formand Henning Pedersen opfordrer i den forbindelse kommunerne til at inddrage pædagoger og fagfolk med pædagogisk viden, når der bygges nyt.

- Der er alle tiders muligheder for at skabe de bedste rammer. Nye rum kan appellere til børnenes nysgerrighed, måde at lære på og behov for at røre sig, siger han ifølge bupl.dk.

Stigende befolkningstal kræver bedre forhold
En stor del af de 1,8 mia. kr. skal bruges i København, hvor der er akut mangel på institutionspladser. Ifølge BUPL sikrede kommunen sidste år 1.078 flere pladser, og indsatsen fortsætter frem til 2013, hvor der i alt skal være oprettet 4.000 nye pladser.

- Når befolkningen udvikler sig så eksplosivt, skal vi stadig kunne tilbyde daginstitutionspladser til de små nye københavnere. Forældre og børn vil mærke de steder, hvor vi bygger. Det kan godt være bøvlet, men på lang sigt skaber vi bedre forhold for børnene, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang til bupl.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094