23948sdkhjf

Pihl skal bygge 22.000 m² for Bestseller

E. Pihl & Søn har sikret sig kontrakten på modevirksomheden Bestsellers ny kontorbyggeri på Aarhus Havn.
Pihl underskrev for nylig kontrakt på opførelse af Bestsellers nye kontordomicil i Aarhus.

Byggeriet omfatter 22.000 m² kontorbygning i flere plan samt færdigaptering af en 24.000 m² stor kælder i tre plan.

- Vi er meget glade for den nye opgave i Aarhus og ser frem til et godt samarbejde med Bestseller om opførelsen, udtaler Knud Vium Andersen, der er underdirektør og leder af Pihls jyske afdeling.

Grønne tagterrasser og Lavenergiklasse 2015
Bestseller-domicilet opføres som en høj, slank bygning, hvis hovedstruktur består af forskudte nord- og sydvendte bygningskroppe. De enkelte bygningskroppe aftrappes i højden i henholdsvis 5, 6, 7 og 12 etager, og der etableres en serie grønne gårdrum og tagterrasser i forskellige niveauer.

Bestseller har valgt en attraktiv adresse til det nye kontor; nemlig Pier 2 i Aarhus Havn. Naboen er Navitas Park, som Pihl også opfører. Fra bygningen bliver der adgang til p-kælderen under netop Navitas Park via en bred tunnel, som Pihl anlægger i forbindelse med projektet.

Byggeriet kommer til at overholde energikraven til Lavenergiklasse 2015 i BR10 og udføres blandt andet med en klimaskærm, der består af naturstensfacader af sten fra Italien.

Tegnet af C.F. Møller
Udover kontorfaciliteter får byggeriet et auditorium og et udstillingsareal, der skal anvendes i forbindelse med efteruddannelses- og markedsføringsaktiviteter. I stueetagen indrettes desuden kantine med storkøkken, der kan bespise op til 1.200 medarbejdere.

Bygningen er tegnet af Arkitektfirmaet C.F. Møller, mens Cowi er rådgivende ingeniør. Pihl oplyser, at jordarbejder, spunsvægge og råhus for kælder m.m. på nuværende tidspunkt er udført, og disse opgaver er således ikke omfattet af entreprisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157