23948sdkhjf

Flere lærlinge på landets byggepladser

De offentlige investeringer i bygge- og anlægsopgaver får håndværksmestrene til at se lidt lysere på fremtiden og ansætte flere lærlinge, lyder det fra Dansk Byggeri.
En letbane i Aarhus, et sygehus i Gødstrup, en udvidelse af Odense Universitetshospital, et supersygehus i Hillerød og et fængsel på Lolland.

Det er bare nogle af de offentlige investeringer, som de næste par år holder gang i byggebranchen og sikrer praktikpladser til en masse unge mennesker. Det ses allerede nu på de nye regionale praktikpladstal for 2011 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvor der i flere regioner er en stigning i antallet af praktikpladser:

- Vi kan se, at fx på Fyn er der en stigning på hele 12 procent, og her spiller det helt sikkert ind, at der skal ske en udvidelse af både Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet i Kolding. Store projekter, som sætter gang i samfundet, gør fremtiden lidt lysere og så tør flere ansætte lærlinge, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Også i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden ses en stigning i antallet af praktikpladser inden for bygge- og anlægsbranchen.

- Når byggeriet af supersygehuset i Gødstrup for alvor går i gang, så skal vi bruge veluddannet arbejdskraft, som kan være med til at løfte den store opgave. Det får flere til at turde ansætte en ekstra lærling, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

I Østjylland ses en stigning i antallet af praktikpladser på syv procent:

- I krisetider tager vi naturligvis færre lærlinge, end når vi har mange ordrer. Men tallene viser alligevel, at bygge- og anlægsbranchen på trods af den økonomiske krise løfter et stort uddannelsesansvar – også sammenlignet med andre fagområder, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109