23948sdkhjf

Gellerup bypark er nomineret til stor arkitekturpris

Der er stor jubel hos de involverede i byparken i Gellerup.

Parken er nemlig blevet nomineret til Mies van der Rohe Award, der bliver uddelt hvert andet år til et europæisk arkitekturværk.

Det skriver TV2 Østjylland.

Prisen anses for at være Europas vigtigste arkitekturpris.

- Det er traditionelt set prestigefyldte byggerier; kulturhuse, teatre og den slags, der tit har vundet den her pris, så det, at vi er nomineret med sådan et projekt, det er også et tegn på, at der bliver et større fokus på de rum, der er hverdag for mange af os og ikke kun bygninger, men også naturen omkring, siger tegnestuechef hos SLA i Aarhus, Karsten Thorlund, til TV2 Østjylland.

I løbet af de seneste år er der blevet brugt milliarder af kroner på at ændre Gellerupparkens udskældte ry og på at gøre stedet mere attraktivt for nye beboere.

- Det betyder utroligt meget, og vi er utrolig stolte og meget glade. Det er med til at løfte hele offentlighedens øjne på, at her foregår en positiv udvikling, siger formand for Brabrand boligforening Keld Albrechtsen.

Sammen med de nærliggende sportsarealer har den nye bypark kostet omkring 120 millioner kroner.

Er det det værd?

- Ja, det er det. I forhold til hvad man ellers bruger på tilsvarende store kvarter og på parken i Aarhus Kommune, så er det helt på sin plads, siger formanden.

Forskningen viser, at en bypark som den i Gellerup ikke blot er en fryd for øjet, men også godt for sjælen.

- Vores forskning og andet international forskning viser, at den kan være med til at fremme vores mentale sundhed, sociale sundhed og vores fysiske sundhed, fortæller professor i landskabsarkitektur hos Københavns Universitet Ulrika Stigsdotter.

Og så er der vist kun et spørgsmål, vi mangler at få besvaret.

Tror du, I vinder?

- Man skal være lidt beskeden her i verden, men jeg synes i virkeligheden, at vi fortjener at vinde, så ja, siger Keld Albrechtsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078