23948sdkhjf

Håber på byggestart på Søbyen til efteråret

Folkene bag byggeprojektet Søbyen, som omfatter 100 boliger i Skanderborg, forventer, at en revideret udgave af det omstridte projekt kan komme i gang i år.
På den gamle gartnerigrund på Vestergade i Skanderborg har ejendomsselskabet Gartnergrunden A/S planer om at opføre Søbyen . Projektet, som omfatter 100 boliger fordelt på 22 lave gårdhavehuse og 78 lejligheder i blokke i tre til fem-en-halv etagers højde, ventes vedtaget politisk denne uge og derefter sendt i offentlig høring.

I Skanderborg har kritikken af projektet været omfattende, blandt andet på grund af højden. Den kritik håber investor Finn Birkjær dog, at et revideret udkast til projektet - hvor de højeste bygninger når fem-en-halv etagers højde og ikke som tidligere forslået seks etager - kan være med til at dæmme op for. Det skriver stiften.dk.

Mulighed for byggestart senere på året
Folkene bag Søbyen håber at man med godkendelse af projektet og en ny lokalplan kan komme i gang med byggeriet til efteråret.

Godkendes lokalplanen, så projektet kan realiseres vil arbejdet starte med etablering af kloakering og en fordelingsvej, hvorefter selve byggeriet kan starte ved Lillesø og derfra bevæge sig mod Vestergade.

Arkitekthuset har udarbejdet tegninger til Søbyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078