23948sdkhjf

Ny Limfjordsforbindelse: Motorvejen flyttes længere mod vest

Motorvejen op til en ny limfjordsforbindelse skal længere væk fra byen. Den nye linjeføring er en del af den opdaterede VVM-undersøgelse på forbindelsen, som Vejdirektoratet er i gang med. Undersøgelsen er ikke offentliggjort endnu, men Vejdirektoratet har bekræftet den nye motorvejslinje over for Nordjyske.

- Vi flytter motorvejen længere mod vest for at reducere støjen i boligområderne i Hasseris. Det ønske stammer helt tilbage fra vores VVM-undersøgelse i 2011, fortæller Niels Fejer Christiansen, der er projektleder i Vejdirektoratet, til Nordjyske.

Da det politisk blev besluttet, at der skulle laves en ny, opdateret VVM-undersøgelse på 3. Limfjordsforbindelse over Egholm, lød opgaven blandt andet, at Vejdirektoratet skulle undersøge muligheden for at flytte motorvejen længere vest på.

Selvom motorvejen kun flyttes nogle hundrede meter i et fladt område, så giver det en hørbar forskel ifølge projektlederen. Det skyldes udover afstanden også den bløde overflade, der dæmper noget af støjen.

- Det giver en hørbar effekt på to-tre decibel og reducerer motorvejens visuelle påvirkning, siger han til Nordjyske.

På borgmesterkontoret er man tilfreds med den nye linjeføring længere mod vest. Kommunen betaler halvdelen af den nye VVM-undersøgelse, og har selv været blandt dem, der opfordrede til, at man flyttede vejen længere væk.

- Det, synes jeg, er rigtig fint. Det gør, man ikke kommer så tæt på bebyggede områder, og vi dermed også får færre støjgener fra 3. Limfjordsforbindelse, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske.

Den opdaterede VVM-undersøgelse er efter planen færdig her i februar og giver blandt andet et opdateret blik på de miljømæssige og trafikale konsekvenser af en limfjordsforbindelse over Egholm.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125