23948sdkhjf

Se billederne: Komplette facader sætter fart på 40.000 kvm byggeri

Nicolinehus rejser sig nu for alvor på Aarhus Ø, og man aner konturerne af de to bygninger, der kommer til at stå ikonisk mellem by og vand. 

Tempoet er højt, og det skyldes blandt andet, at der til byggeriet anvendes ”helvægs” teglfacade med færdigmonterede vinduespartier og terrassedøre. Der er ikke noget med at stå i vintervejret og lave murerarbejde. Facadeelementerne kommer på lastbiler og hejses på plads. 

– Det er en effektiv løsning med flere fordele. Elementerne bliver produceret i ly for regn og blæst, alle materialer er indkøbt på nøjagtige mål, og derfor er der næsten intet spild og ikke mindst er genen for beboere og trafikanter i området begrænset, siger projektdirektør Henrik Korr fra NCC i en pressemeddelelse fra entreprenørselskabet.  

Elementerne bliver produceret i en tør montagehal og indeholder både skalmurværk med teglsten fra Petersen Tegl, isolering og bagvægge, vinduer og terrassedøre med sålbænke. Det hele er fuget og klart. 

Kort om Nicolinehus

Nicolinehus ligger mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn, tæt på kajkanter til begge sider, og vil med et diagonalt stræde gennem byggeriet binde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus.

Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)
Arkitekt: Aart Architects
Rådgivende ingeniører: Rambøll
Landskabsarkitekt: Schønherr
Totalentreprenør: NCC.

– Det er lidt usædvanligt, at vinduerne er monteret på elementfabrikken, men det er netop med til at gøre byggeriet ekstra effektivt. Så skal man blot fuge mellem elementerne, så er facaden komplet, og håndværkerne behøver ikke stå og bakse med montering af vinduer, forklarer Henrik Korr. 

Monteringsarbejdet står på frem til efteråret 2021, og hele Nicolinehus skal stå færdigt i december 2022.  

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karreér med karakteristiske røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der plads til en fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads og både terræn og terrasser beplantes. Bygherren Bricks lægger vægt på at skabe kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og godt design, der sikrer god byudvikling med fokus på liv og trivsel. 

Projektet indeholder 180 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.133 kvm kontorer. En markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, bupermarked og småbutikker i stueplan. Der vil også være restauranter samt et område med pool og sauna. På toppen af bygning 2 på 10. og 11. etage kommer der desuden restaurant og skybar. I kælderen kommer et fitnesscenter og 450 parkeringspladser i to etager. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188