23948sdkhjf

Intelligent styring af ventilation

Det nye Demens- og HjerneCentrum Skovvang i Aarhus er skabt med den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer. Blandt de intelligente løsninger er UltraLink fra Lindab, der sikrer at ventilationen både kan styres og serviceres helt trådløst uden forstyrrende indtrængen på beboernes værelser.

Da Wicotec Kirkebjerg vandt byggeprojektet Skovvang i Aarhus bestående af et dagcenter, 20 boliger til korttidsophold og 105 plejeboliger, blev det starten på et tæt samarbejde med Lindab om at skræddersy et ventilationssystem, der ved hjælp af den nyeste teknologi tager størst muligt hensyn til beboernes særlige behov.

I udbudsmaterialet var der budgetteret med et standard VAV-spjæld uden kommunikation, men da Wicotec Kirkebjerg gjorde bygherren opmærksom på fordelene ved et FTCU-spjæld med ModBus kommunikation i et CTS-system, faldt valget på UltraLink fra Lindab. I UltraLink FTCU erstattes konventionelle målekors med ultralydsmålinger, som hermed ikke samler støv og samtidig giver nøjagtige målinger selv ved lave lufthastigheder. Samtidig kan indregulering, justering og kontrol af luftmængderne foretages trådløst med Blue-Tooth teknologi via en app.

Sparer knæ, krop og tid

I forhold til ergonomi og arbejdsmiljø kan tekniker Lars Bøgedahl fra Wicotec Kirkebjerg kun nikke til udtrykket ’plusser hele vejen rundt’.

”I indreguleringsfasen sparer man både knæ, krop og tid, når man ikke skal klatre op og ned ad en stige til 400 spjæld men kan stå med sin mobil og indregulere trådløst. Og i driftsfasen kan man servicere ude fra gangen uden brug af stige og uden at genere beboerne.”

”Vi havde et rigtig godt samarbejde med Lindab, fordi de lyttede til vores ønsker og kom med løsninger. Vi kom med nogle forslag til ændringer i måden den tilhørende app viser informationer, og nogle uger senere fik vi en ny version, der levede op til vores ønsker,” fortæller Jimi Lilleris Meyer fra Wicotec Kirkebjerg og fastslår: ”Lindab har fokus på det, der skaber værdi for os.”

Læs mere på vores hjemmeside eller hent vores brochure.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093