23948sdkhjf

DEP anlægger En God Omvej

I Kolding er Din Entreprenør Partner ved at anlægge to aktivitetsområder ved Kolding Å. Arbejdet er del af projektet ”En God Omvej”, som ni kommune deltager i.
Projekt ”En God Omvej” folder sig nu ud ved og omkring Kolding Å.

Firmaet Din Entreprenør Partner arbejder på at anlægge to af tre spots – områder til nye aktiviteter i byen – ved henholdsvis Riberdyb og Holmsminde.

- Projekt "En God Omvej" er ved at folde sig ud. Byrådets tanke er, at projektet skal gøre de, der bor eller arbejder i midtbyen, mere aktive og samtidig give mere liv langs åen. I Brostræde bag Klostergården bygges en multibane til at spille eksempelvis hockey eller basketball på, og den bliver streget op med blandt andet hinkeruder. Banen bliver lyst op, så den også kan benyttes om aftenen, fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra By- og Udviklingsforvaltningen til lokalavisen.dk.

Første halvdel af projektet – i alt syv spots - skal være færdige til maj. Planlægningen af de næste spots, som anlægges mellem Riberdyb og Vestre Ringgade, begynder i marts.

Nedslagspunkter ved Kolding Å
Projektet tager sit udgangspunkt i Kolding centrum, hvor åen og jernbanen krydser hinanden – et knudepunkt i byen med bybusterminalen og over 500 p-pladser, som fungerer som smutvej og gennemgangsområde for mange gående og cyklister hver dag.

Projektet består af tre nedslagspunkter, der kobles sammen af pejlemærker i varierende højde.

De tre nedslagspunkter er:
• Riberdyb ved åen med plads til leg og udfordringer for kajakroende samt en lille plads til ophold nedsænket ved åen
• Brostræde med en skæv opstregning af velkendte boldbaner, hvor opstregningen fortsætter op ad lodrette flader og ud i hinkeruder
• Holmsminde på nordsiden af åen, hvor der etableres to rum, der giver plads til både stille leg, vild leg, styrketræning, akrobatik og ophold ved vandspejlet eller i græsset.

Baggrund for En God Omvej
Arbejdet i Kolding er del af udviklingsprojektet ”En God Omvej”, der handler om at udvikle nye og kreative eksempler, som kan invitere til den sunde bevægelse. Det gøres ved at sætte fokus på, hvordan den fysiske ramme kan skabe bedre vilkår for det aktive og sunde hverdagsliv med fokus på bevægelse i det fri, lige der hvor man bor eller færdes i det daglige.

Bag ”En God Omvej” står Realdania og Lokale- og Anlægsfonden, som i begyndelsen af 2010 inviterede alle landets kommuner til at deltage i udviklingsforløbet. 59 kommuner tog udfordringen op og bød ind med hele 78 spændende og bredt favnende visioner. Efter en udvælgelsesrunde med 15 forslag udvalgte et bedømmelsesudvalg ni projekter, som nu får støtte til realisering med op til 75 % af anlægssummen, dog maks. 2 mio. kroner til hvert projekt.

I Kolding har projektet modtaget to mio. kroner fra Lokale- og Anlægsfonden og Realadania samt ca 600.000 kroner fra kommunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096