23948sdkhjf

Laveste antal konkurser i installationsbranchen i årevis

Installationsbranchen er kommet stærkt igennem 2020 på trods af coronapandemien. Det kan også ses på antallet af konkurser, som dog risikerer at stige i løbet af 2021. 

105 installationsvirksomheder gik konkurs sidste år – heraf 22 i elbranchen og 53 VVS- og blikkenslagerforretninger, viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Tekniq Arbejdsgiverne. Det er det laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014. 

– Installationsbranchen stod igennem udfordringerne i 2020 med et solidt fundament. Derudover har statens økonomiske hjælpepakker også haft en betydelig indflydelse, når det gjaldt om at holde antallet af konkurser nede, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, i meddelelsen.

Markant fald i jobtab 

Antallet af konkursramte fuldtidsjob er ligeledes på det laveste niveau de seneste mange år. 

I elbranchen var der kun 13 konkursramte fuldtidsjob i 2020, hvilket var lige over én tiendedel i forhold til de 107 konkursramte fuldtidsjobs i 2019. For vvs- og blikkenslagerforretninger var der 139 konkursramte fuldtidsjobs i 2020, hvilket er tæt på en halvering i forhold til 2019. 

– Det indikerer, at hjælpepakkerne og den udskudte moms har været en betydelig hjælp for virksomhedernes overlevelse gennem 2020. Men det tyder også på, at nogle virksomheder, som ikke er så veldrevne, er blevet holdt kunstigt i live, siger Maria Schougaard Berntsen.

 Forsidefoto: Colourbox

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125