23948sdkhjf

Næstved-entreprenør vinder ny Femern-kontrakt

Ved Rødbyhavn på Lolland er byggeriet af Femern Bælt-tunnelen, Danmarks største anlægsprojekt, godt i gang. Én af de virksomheder, der har travlt med at bygge den 18 kilometer lange sænketunnel er Holbøll A/S.

Entreprenør-virksomheden fra Næstved er netop blevet underleverandør for Femern-konsortiet Fehmarn Belt Contractors (FBC), skriver Femern A/S i en pressemeddelelse.

FBC består af de to hollandske virksomheder Boskalis og Van Oord, der har vundet opgaven med den marine del af byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. Holbøll udfører jordarbejder omkring den kommende nedkørsel til Femern-tunnelen og ved den enorme arbejdshavn, der lige nu er under opførelse ved Rødbyhavn. 

– Der er rigtig meget arbejde i det for os, og det selvfølgelig altid glædeligt som virksomhed. Lige så vigtigt er det for vores medarbejdere, at de kan sige, at de nu arbejder på Danmarks største anlægsprojekt. Det er lidt en fjer i hatten, siger Hans Henrik Olsen, teknisk direktør i Holbøll, i pressemeddelelsen. 

Hos Holbøll forventer man således, at Femern-kontrakten vil give betydelig travlhed i første halvår. 

– Vi har allerede 11 maskiner i gang på pladsen med at flytte sand over og under vandet. Vi har også ansat en maskinlærling, der vil få en del af sin læretid på projektet, siger Hans Henrik Olse. 

Det er ikke første gang, at Næstved-virksomheden har fået del i Femern-projektet. Under de forberedende arbejder har Holbøll blandt andet udgravet kanaler og anlagt arbejdsveje og cykelstier på byggepladsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.1