23948sdkhjf

194 år gammelt tømrer- og snedkerfirma køber konkurrent og nye lokaler

Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen i Avnbøl ved Sønderborg åbner ny afdeling i Aabenraa. Det sker med købet af en 1.000 kvm industriejendom, som senest har huset BT Autohandel. Samtidig har virksomheden overtaget tømrer- og snedkerfirmaet Bulværk Facade i Tinglev. 

– Vi har indtil nu ikke løst mange opgaver i Aabenraa; måske fordi vi bor i en anden kommune. Det ser vi som et dilemma. Virksomheden er trods alt kun tre kilometer fra kommunegrænsen, og for at nedbryde de usynlige barrierer, etablerer vi nu en selvstændig afdeling i Aabenraa, siger tømrermester Morten Anker Petersen i en pressemeddelelse om handlerne. 

Morten Anker Petersen er sjette generation i tømrer- og snedkerfirmaet, der blev grundlagt i 1827 og dermed hører til blandt landets ældste håndværksvirksomheder. Virksomheden har 25 medarbejdere, der beskæftiger sig med udskiftning af tage, til- og ombygninger, nye vinduer og døre, energi-optimering af bygninger og akustikløsninger samt renovering af ældre bevaringsværdige ejendomme.

Vækstsucces

Det 194 år gamle firma har de seneste år oplevet stor succes, og kunne i fjor præsentere et rekordregnskab med en bruttofortjeneste på 9,9 mio. kr. 

Blandt de opgaver, tømrer- og snedkerfirmaet har været involveret i, er renovering af døre og vinduer på Augustenborg Slot, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og større opgaver på Sønderborgs nye vartegn Hotel Alsik. 40 pct. af selskabets opgaver kommer fra private kunder. 

I 2018 blev firmaets mølleaktiviteter udskilt i et selvstændigt selskab ”Møllebygger Petersen”, der blandt andet har renoveret Slots Vandmøllen i Aabenraa, Dybbøl Mølle og Bygholm Mølle i Thy. De aktiviteter vil fortsat ske med udgangspunkt i Sønderborg og Avnbøl.

Daglig leder af Aabenraa-afdelingen bliver tømrer og byggeleder Lars Thimes, der har fået sin håndværksmæssige uddannelse hos Karl D. Petersen, hvor han blev udlært i 2008. 

Efter overtagelsen af det 11 år gamle tømrer- og snedkerfirma Bulværk Facade i Tinglev fortsætter tømrer- og snedkermester Lasse Høj Gregers Andresen som tømrer i Karl D. Petersens Aabenraa-afdeling. Her bliver hans primære opgave at betjene de kunder, der allerede kender ham fra Bolderslev, Tinglev og resten af Aabenraa kommune. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109