23948sdkhjf

Set det hele lidt fra oven: Universitetsbyggeri sætter sit fulde aftryk

En drone har været højt til vejrs nær Aalborg Universitetshospital i det østlige Aalborg, hvor den nye fakultetsbygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet tager mere og mere form. 

AaU Sund hedder bygningen, som består af to atriumbygninger, der forbindes af en mellembygning. Fakultetsbygningen bygges sammen med hospitalet via det, der i projektet betegnes som en koblingszone. Koblingszonen bliver fakultetets indgang fra øst og er desuden en forbindelse, der skal understøtte samarbejdet mellem fakultet og hospital og derved knytte institutionerne tættere sammen. Det skriver Vejdirektoratet, som er bygherre på projektet, i en pressemeddelelse.

Opbygningen af atriumbygningerne over terræn skrider hastigt frem, og nu er også mellembygningens fundament blevet støbt. Det betyder, at man kan se den nye fakultetsbygnings ’footprint’, bygningens fulde grundplan – særligt fra luften.

– At vi nu er kommet så langt, at man kan se bygningens aftegning, er meget positivt, når man tænker på den tid, vi befinder os i, siger Lasse Rud Pedersen, projektleder i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen om projektet.

18.000 råhusetagekvadratmeter støbt

Omkredsen på AaU Sund er 570 meter, og der er i grundplanet tale om cirka 6.500 kvm. I skrivende stund er cirka 18.000 ud af de samlede 22.400 råhusetagekvadratmeter støbt. 

På pladsen arbejdes der også med at gøre klar til facadebeklædning i den ene atriumbygning, kaldet Sund 2, hvor montering af vinduesbeslag også er i gang. Når vinduerne er sat i, skal bygningen isoleres, og råhuset vil efter planen være færdigt i forsommeren 2021. 

Ifølge Lasse Rud Pedersen har prioritering af samarbejde vist sig værd: 

– Det har betydet, at vi sammen med vores entreprenør MT Højgaard og totalrådgiver Indigo har kunnet løse vores opgaver og har sikret byggeriets fremdrift på trods af de udfordringer, coronapandemien og også nedlukningen i Nordjylland har ført med sig, siger han i pressemeddelelsen.

Samme syn på sagen har de hos hovedentreprenøren:

– Stort set fra den dag, vi satte skovlen i jorden på projektet, har vi været udfordret af Covid-19 situationen i større eller mindre grad, siger projektdirektør Mads Olsson fra MT Højgaard i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172