23948sdkhjf

Lokale bygger rækkehuse i spirende Viborg-kvarter

Efter sommerferien kan de første boligejere rykke ind i et af de 37 nye rækkehuse i projekt Hyacinten, i den nye bydel Arnbjerg i Viborg, oplyser parterne bag projektet  - en række lokale investorer – på Hyacintens hjemmeside. 

Officielt blev første spadestik taget den 10. februar, og entreprenørmaskinerne er rullet ind i området for at byggemodne den 18.477 kvm store grund nær Søndersø i Viborg. Og så snart det er muligt, begynder støbearbejdet til de 37 nye lavenergiboliger. 

Husene, som bliver mellem 100 og 140 kvm skal opføres af Viborg-firmaet MK Huse, som blandt andet bygger typehuse. 

Grøn Viborg-bydel 

Arnbjerg er en ny, bæredygtig bydel, som er ved at blive etableret syd for Viborg by.

På sigt ventes godt 300 beboere at ind i de nye parcelhuse og rækkehuse. Bydelen rummer også et børnehus og et butiksområde.

Den arkitektoniske del og slået stregerne til alle husene er slået af et andet Viborg-firma, Mandrup Arkitekt Ingeniør, i samarbejde med MK Huse. Hyacintens boligtyper består af to grundhuse i fem forskellige størrelser. Indretningen i de to typer er identisk men to tagtyper – built up og sadeltag. 

Mandrup Arkitekt Ingeniør har været dybt involveret i projekt Hyacinten. De har stået for hele den arkitektoniske del og slået stregerne til alle husene i samarbejde med MK Huse. 

Desuden har arkitektfirmaet stået for hele projekteringsopgaven og vil følge projektet helt i mål, når Hyacinten om et par år står færdigbygget og alle er flyttet ind.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125